Gazdele de pe Aerostar au atacat din primul până în ultimul minut, dominând și dictând ritmul viu al partidei. Din păcate, Sport Club n-a izbutit să deschidă scorul repede, deși a avut o bară (Predoiu, min. 8) și alte două ocazii, plus un henț în careu neacordat de arbitru. Și cum ocaziile se răzbună, experimentata formație din Clinceni (blindată cu foști jucători de Liga I) n-a iertat, înscriind din penalty în min. 25, prin Artiom Karamyan. A fost o fază la care Luncanu a greșit de două ori, prima dată nereușind să ia fața unui adversar, acțiunea oaspeților a continuat în careul băcăuan, iar Luncanu a mai comis un fault dintr-o alunecare întârziată; o observație – mingea era departe în momentul faultului, iar faultul n-a influențat faza, deci arbitrul putea să nu dicteze 11 m. Gazdele au atacat în continuare, dar gradul de periculozitate al acțiunilor lor a scăzut pe măsura trecerii timpului. La cinci minute după pauză, FC Clinceni a majorat scorul la un corner, fundașul Straton marcând cu capul din 2 m. A fost momentul în care antrenorul Viorel Tănase a hotărât să schimbe ceva în sistemul ofensiv al echipei sale, introducându-i pe Curiliuc și Ungureanu. Dar scorul a devenit 3-0 când oaspeții au declanșat un contrătac tot pe partea lui Luncanu, iar Godwin a marcat după ce l-a driblat pe Petrariu, în min. 62. SCM a asediat apoi careul Clinceniului, iar eforturile sale au fost răsplătite în min. 69, când o minge respinsă de apărătorii oaspeți a fost reluată în plasă de Hurdubei. Presiunea la poarta lui Bolboașă s-a mărit și exista posibilitatea ca după un 2-3 obținut rapid, SC Bacău să poată egala într-un sfert de oră. Au fost mai multe ocazii ale gazdelor, însă tabela nu s-a modificat în favoarea lor. Mai mult, în ultima secundă a prelungirilor, un contrătac pe dreapta, aidoma celui de 3-0, s-a încheiat cu o pasă spre Artiom Karamyan, care a stabilit 4-1-ul final. Cei aprox. 500 de spectatori au plecat mulțumiți probabil de spectacolul sportiv dar foarte dezamăgiți de scor.
* Declarații
– Vali Bădoi, antrenor Clinceni: „A fost un meci greu, dar mă bucur că am câștigat și am început bine campionatul. Echipa Bacăului este bună și cred că multe echipe cu pretenții se vor împiedica aici. La 3-1, am avut ceva emoții, pentru că Bacăul venise peste noi. Diferența de la final a fost cam mare, după aspectul jocului, dar consider că am meritat victoria”.
– Viorel Tănase, antrenor SC Bacău: „Din punct de vedere al jocului pe care l-am prestat, mă declar mulțumit. Desigur, scorul este sever și mi-l asum. Acesta a fost prețul lipsei noastre de experiență la nivel de liga a doua. S-a greșit la primirea primului gol – Luncanu a avut o intervenție întârziată, apoi la al doilea Predoiu l-a scăpat din marcaj pe Straton, iar la al treilea contraatacul trebuia oprit prin fault tactic. Cu excepția acestor scăpări ale fotbaliștilor mei, nu am ce le reproșa. Dar eu sunt sigur că dacă vom continua în această manieră ofensivă și cu aceeași atitudine, iar sarcinile de joc vor fi respectate întocmai, vor veni și victoriile”.
* Echipele
– SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioaie, Lozneanu, Adăscăliței, Luncanu (min. 69 Cl. Tudor), Întuneric, Dumitriu, Husein (min. 58 Ungureanu), Rusu, Hurdubei, Predoiu (min. 52 Curiliuc);
– FC Clinceni: Bolboașă – David, Vițelaru, Straton, Artiom Karamyan, Pătrașcu, Udrea (min. 33 Stelian Stancu), Roșu (min. 72 Pușcaș), Godwin, Armdz Karamyan.
* Etapa I: CF Brăila – Unirea Slobozia 2-2, SC BAC|U – FC CLINCENI 1-4, Unirea Tărlungeni – CSMS Iași 2-3, Gloria Buzău – Farul Constanța 1-2, ACS Berceni – Rapid București 1-1, Rapid CFR Suceava – Sportul Studențesc nu s-a disputat; FCM Dunărea Galați a stat.
* Etapa II (sâmbătă, 14 septembrie, ora 11.00): FC Clinceni – CF Brăila, CSMS IAȘI – SC BAC|U, Farul Constanța – Unirea Tărlungeni, Rapid București – Gloria Buzău, Sportul Studențesc – Dunărea Galați, Unirea Slobozia – Rapid CFR Suceava; ACS Berceni stă.
Peter KELMANN
GH. a zis
Niste muraturi,inapoi la liga 3-a ,de ce nu chiar si in campionatul satesc acolo poate va descurcati.
dan a zis
Bacăul… oraşul cu două stadioane: unul care se vrea construit şi altul care se vrea renovat Ha, ha, ha fotbla zero! Păcat.
Gogu a zis
Roş-albaştrii consumă la meciuri shoturi de Isostar, o băutură cu grad ridicat de cofeină.
Steliştii au surprins pe toată lumea în timpul meciului cu Severin din Ghencea. “Uite-te la ăştia! Ce-or bea din pungile alea? Sigur se dopează cu ceva”, se amuzau spectatorii prezenţi în Ghencea. Dacă Chipciu a spus că bea după fiecare antrenament acea substanţă, Tătăruşanu nici nu ştia ce conţin pungile respective. Mai mult, managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost ironic în declaraţii.
“Noi ne dopăm la punguţe. Chiar şi staff-ul are astfel de pungi şi muşcăm din ele. Băieţii joacă doar remmy online, nu mai aleargă deloc la antrenamente, punguţele îşi fac treaba singure. E o nebunie în ele”, a spus MM la GSP TV.
Energizant cu gust de căpşune
La finalul partidei, reporterul Gazetei a recuperat de pe gazonul din Ghencea cîteva astfel de punguţe din care au băut Tănase, Gardoş şi restul, dar şi mai multe flacoane de energizant rămase aruncate pe banca de rezerve. Pe respectivele sticluţe scrie “Isostar energy shot”, fiind produse în capitala Cehiei, Praga.
Cîţiva doctori consultaţi de Gazetă au apreciat că această băutură energizantă oferă un ritm exploziv imediat după ce a fost consumată, obiectivul principal fiind creşterea instantanee a energiei. Lichidul găsit în recipienţii de 60 de mililitri este lipicios, de culoare galbenă, cu gust de căpşune şi seamănă izbitor de mult cu cel pe care Rusescu şi compania l-au băut în timpul partidei.
Guarana şi Ginseng
Fotbaliştii au primit întăritoarele în minutul 27, dar şi în minutul 72, ceea ce înseamnă că pungile respective au ajuns la ei puţin după jumătatea fiecărei reprize. Specialiştii spun că această băutură energizantă consumată de stelişti conţine foarte multă cofeină, echivalentul a două ceşti de cafea!
În plus, sticluţele respective conţin seminţe de guarana, care stimulează organismul, alungă senzaţia de somnolenţă şi susţine sistemul muscular, dar şi pe cel nevos. În compoziţia energizantului se mai găsesc şi rădăcini de ginseng, care măresc viteza de reacţie a organismului, fiind utilizate mai ales în timpul unui efort fizic prelungit.
Reghecampf: “Nu sînt medicamente, nu sînt vitamine, e o băutură!”
– Domnule Reghecampf, toată lumea e curioasă ce e cu pungile din care au băut jucătorii.
– Peste tot în lume jucătorii beau din pungi în timpul meciurilor. Noi sîntem prea primitivi! Sînt nişte pungi speciale pe care jucătorii le pot primi în timpul meciurilor.
– Dar ce e cu ele?
– O să vedeţi la meciul de joi cu Stuttgart. Atunci o să vină nişte persoane din Germania şi o să vă convingeţi că nu e nimic dubios. Cei de la Stuttgart folosesc aceste băuturi, produse de o firmă mare. Nu sînt medicamente, nu sînt vitamine, e o băutură.
– De unde le luaţi?
– Le luăm gratis de la acea firmă, printr-o sponsorizare. Nu dăm nici un ban pe ce beau jucătorii.
– E o băutură sau sînt medicamente?
– Nu există nici un medicament în pungilea alea. Singurile medicamente pe care le-am văzut la jucătorii mei sînt pastile de Omega 3, pe care le poate lua orice om. Inclusiv copilul meu.
“E o băutură pe care o bem în fiecare zi la antrenamente, cred că s-a făcut prea mare tam-tam cu băutura aceasta. E o simplă băutură energizantă, cum cred că majoritatea echipelor au” (Alex Chipciu, mijlocaş Steaua)
“UEFA interzice plimbarea pungilor în timpul meciurilor pe teren! Eu nu sînt bătut în cap şi ştiu regulamentul” (Ion Crăciunescu, fost preşedinte CCA)
Ce conţine un tub de energizant folosit de stelişti
– valoare energetică: 298 calorii
– proteine: 0,2 g
– carbohidraţi: 17,3 g
– zaharuri: 15,3 g
– vitamina C: 108 miligrame (135%)
– vitamina B1: 0,1 miligrame (0,9%)
– cofeină: 99 miligrame
Brazilia, de-abia la Cupa Confederatiilor a acceptat 1-4-2-3-1 pentru prima data (!), intrucat i-a gasit pe Paulinho si Luis Gustavo. Steaua isi poate permite, datorita lui Bourceanu si Pintilii. Numai cateva echipe pe glob (!) reusesc 1-4-2-3-1. Viorel Tanase cu cine a studiat, cu Mourinho ? Cum sa-ti permiti 1-4-2-3-1, cu un lot de liga 3 la care au mai fost adusi cativa jucatori cam de acelasi nivel ? 1-4-4-2 inchide spatiile ce pot fi speculate de adversar si il descurajeaza pe acesta, il face sa greseasca, iar, in final, echipa ce joaca cu 1-4-4-2 va invinge chiar cu un lot mai slab decat adversara mai valoroasa, dar care joaca cu un alt sistem. Din toate relatarile, deducem ca cea mai buna echipa e SC Bacau, numai ca aduna foarte multe infrangeri. In liga 1 nu se promoveaza cu impresie artistica, cu Husein si Dumitriu… In liga 1 se promoveaza cu pragmatism, cu transformarea majoritatii fazelor fixe, cu joc simplu, rapid, surprinzator. In stilul acesta, nici peste 10 ani nu se va promova. Am mai transmis ce energizante consuma Steaua. Cu mai mult timp in urma am prezentat “foglia secca” a brazilienilor. Probabil, nu intereseaza.
Intrati pe Google pe “Adevarata fata a loviturii “foglia-secca”. Ca o completare – august 2013 – golul lui Eric din Pandurii – Astra = 1-3. Se loveste sub minge cu siretul (si sub siret catre varful pantofului, de aceasta data), realizandu-se acea taiere ca la tenis de masa. Foarte slaba e miscarea de rotatie (prezenta la celelalte cazuri prezentate in material). Eric trage cu stangul. Aici, comprimarea mingii e in emisfera verticala dreapta, incat, in partea a doua a traiectoriei, la decomprimarea mingii, apare tendinta deplasarii spre stanga. Efectul puternic al taierii mingii nu mai lasa si o replica (desi mai slaba) spre dreapta. Din deplasare, nu se putea mai mult de 70% din lovitura standard (din lovitura libera). Eric, nota 10.
Ca sa nu va mai incurcati cu antrenorii si sistemele de joc, luati niste jucatori foarte tineri brazilieni (si foarte ieftini; din serie A sau B din Brazilia). Ei se dau dupa orice sistem, deoarece nu e mult de lucru cu ei la capitolul tehnica. M. Lucescu are 11 sau 12 in lot si nu-si face probleme.
Gogu a zis
Petre Grigoraş ştie că Paszkany şi Mureşan nu au răbdare şi că vor rezultate imediat. Tehnicianul a semnat un contract până în iunie 2014 cu CFR, dar ar putea să plece mai repede dacă nu are rezultate imediate. În cazul în care formaţia din Gruia va fi departe de podium la iarnă, Paszkany şi Mureşan se gândesc să aducă un antrenor care să formeze o echipă redutabilă pentru sezonul viitor. Grigoraş trebuie să obţină rezultate imediate pentru a-şi consolida poziţia la CFR. Tehnicianul este obligat să bată duminică seara pe “U” Cluj pentru a rămâne în continuare în graţiile fanilor şi mai ales ale şefilor. Un semieşec împotriva rivalei locale, care are probleme mari de lot şi se zbate în subsolul clasamentului, ar fi greu digerat în Gruia.