Multașteptata Gală o Premiilor Comunității Băcăuane, evenimentul filantropic organizat de 12 ani de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău, și-a desemnat câștigătorii, joi seară. Organizată la restaurantul Levisticum din Bacău, Gala a beneficiat de prezența a aproape 200 de oameni de afaceri băcăuani implicați în acțiuni caritabile și personalități locale ale societății civile. Evenimentul a debutat cu un recital al cunoscutei soliste Nicola, aleasă de organizatori să prezinte programul Galei. A urmat cuvântul de bunvenit adresat selecților oaspeți de către Gabriela Achihăi, președintele FSC Bacău. Aceasta a ținut să le mulțumească tuturor pentru prezența la eveniment, dar mai ales pentru implicarea în susținerea organizației prin donațiile și sponsorizările făcute de-a lungul timpului.
„Am parcurs un an, 2012, încărcat cu diverse realizări. Am avut și momente grele. La un moment dat nu am știut cum să mai găsim bani pentru a plăti oamenii, pentru a cumpăra ce mai trebuia de cumpărat. Însă am trecut cu bine, reușind să sprijinim peste 10.000 de persoane prin activitățile pe care le facem. Am reușit aceasta numai cu ajutorul dvs., a finanțatorilor. De la an la an, vin tot mai mulți sponsori. Ne bucurăm că nu suntem singuri în ceea ce facem”, a declarat Gabriela Achihăi.
Colin Williams, generosul filantrop britanic al FSC, prin sprijinul căruia s-a reușit și edificarea de către fundație a celui mai nou centru destinat persoanelor vârstnice – Satul Seniorilor Milly – a dezvăluit asistenței motivele prezenței lui în România și mai ales cum s-a născut ideea înființării acestui centru. „Soția mea, Milly, și cu mine am donat bani în scopuri caritabile, dar fără a fi implicați direct. Ea a murit acum doi ani și am ales să vin în România pentru că FSC mi-a făcut bine. Am venit în familia lor și m-au făcut să mă simt util. În plus, în România este mult mai ușor pentru mine să fac ceva în memoria soției mele”, a spus Colin Williams.
La rândul lor, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Floroiu, și viceprimarul Bacăului, Vasile Tescaru, prezenți la eveniment, au apreciat eforturile nobile pe care le fac angajații și voluntarii FSC.
„Bătaie” pe tabloul pictorului Ioan Măric
Interesante și extrem de apreciate au fost licitațiile derulate în alternanță cu momentele artistice ale voluntarilor FSC, ale copiilor beneficiari ai fundației, precum și ale trupei Flying Seagul, din Marea Britanie. Oaspeții au fost invitați să achiziționeze diverse obiecte primite din donații – patru tablouri realizate de beneficiarii FSC, un colier din fimo lucrat în cadrul atelierului Activ Mozaic și tabloul „Sărbătoare” donat de pictorul naiv Ioan Măric. Un tablou a fost adjudecat de compania Agricola cu 950 lei, iar al doilea a fost achiziționat de firma Dedeman cu 1.200 lei. Celelalte două tablouri ale voluntarilor FSC au fost adjudecate de Pambac contra a 500 lei fiecare. Însă cea mai valoroasă achiziție s-a dovedit a fi lucrarea lui Ioan Măric. Licitația a pornit de la 1.500 de lei, la final tabloul fiind adjudecat, după o concurență acerbă venită din partea firmei Pambac, de către dealerul Mitsubishi Bacău, contra a 5.000 de lei. Ca bonus, colierul din fimo purtat cu eleganță de Gabriela Achihăi a fost licitat cu înverșunare de firmele TQM și Popasul Trebeș, fiind adjudecat de cea din urmă, contra sumei de 2.500 de lei.
Peste 42.000 de euro din donații și sponsorizări
La final, s-a reușit colectarea din sponsorizări și donații a aproape 42.600 euro, dintre care 30.800 din partea sponsorilor evenimentului, 8.325 euro din donațiile individuale și sponsorizările pe mapele cu pachete sociale (burse elevi rural, susținerea activităților Cluburilor cu Lipici, medicamente și pampers bătrâni, construcția caselor din „Satului Seniorilor”), 1.000 de euro din vânzarea biletelor de tombolă și 2.476 de euro din licitația cu strigare.
Laureații ediției din acest an a Galei Premiilor Comunității Băcăuane au fost compania Comfert, pentru implicarea în oferirea de burse de liceu tinerilor defavorizați, Consiliul Județean Bacău, pentru Programul „Ghiozdanul Școlarului”, Sora Monica Ante, pentru dezvoltarea programului de servicii rezidențiale pentru copii defavorizați în cadrul Casei Sfânta Maria din Barați și eleva Ioana Mare, voluntar de excepție în cadrul Habitat for Humanity Comănești.
Florentin RADU
Lasă un răspuns