Cine iubește muzica, artele plastice, teatrul, dansul popular sau coregrafia și dorește să-și perfecționeze cunoștințele în aceste domenii în timpul liber, are și o ofertă, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Bacău. Cu doar 300.000 de lei taxă de înscriere, orice băcăuan, indiferent de vîrstă, își poate exersa talentul sau doar un simplu hobby sub îndrumarea atentă a unui profesor la Centrul Județean de Cultură din Bacău. Perioada de înscriere este 2-15 septembrie, iar cursurile vor începe pe 15 septembrie. Însă, pînă la debutul cursurilor, „învățăceii” vor trebui să facă față și unor examene. Florin Zăncesu, directorul acestui Centru, a precizat că: la specialitatea muzică (ușoară și populară, vioară, acordeon, chitară, orgă, instrumente populare și instrumente de suflat), candidații vor fi testați la auz muzical, simț ritmic, memorie muzicală; la arte plastice se va susține o probă practică de specialitate; la teatru, recitarea sau citirea unei poezii, citirea la prima vedere a unui text, improvizație scenică pe o temă dată; la coregrafie, se va testa auzul muzical, simțul ritmic și cercetarea posibilităților de executare a exercițiilor specifice dansului.
Ca o noutate față de anul trecut, Florin Zăncescu ne-a anunțat că taxa de școlarizare va putea fi achitată în trei rate și nu în două ca pînă acum. O altă noutate este revenirea ,după opt ani, la secția de teatru, a aceluiași Florin Zăncescu. Iar față de anii trecuți, noutatea cea mare, dacă poate fi numită astfel, este dispariția secțiilor de ceramică și sculptură.
Diploma ce va fi eliberată celor ce termină un an la Centrul de Artă are valoare de atestat. În cazul în care nu se adună cel puțin 8-12 cursanți pentru o grupă, disciplinele se vor desființa, deoarece sursa de venit a profesorilor sînt taxele de școlarizare. (Constantin GHERASIM)
Lasă un răspuns