În această dimineață, la 8:18, un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs în Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Seismul s-a produs la adâncimea de 131 de kilometri şi a avut intensitatea II pe scara Mercalli, în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (40 de kilometri), Covasna (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Mărăşeşti (48 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (53 de kilometri).
Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, s-a produs marţi, în Banat.
În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte nouă cutremure cu magnitudini între 3 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.
În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani. (Mediafax)
johny a zis
Acestea sunt cutremurele obisnuite ale zonei vrancene. Acolo zilnic este activitate seismica. La fel a fost din totdeauna. Si inainte de 89,numai ca nu se dadea voie sa se introduca atata panica si psihoza fara rost,atat timp cat in acea zona doar cetrece de 7,devine problematic. Daca nici cei mai experimentati cercetatori ai lumii, nu au reusit sa prevada decat cu ceva secunde inainte asemenea fenomene,ce rost are aceasta psihoza. Panica este mai rea decat fenomenul insusi. Tot ce se produce sub pragul critic,nici nu trebuie sesizat. Astea tre sa fie informatii cu circuit inchis,doar pt specialisti. De abia cand acestia au ceva de zis pt.publicul larg,poate aparea in media. De dragul reytingului,nu va jucati cu panica in mase. Este un domeniu,care scapat de sub control,poate fi mai dramatic decat miscarile seismice respective. Cu stima.