Scandalul „dioxina” a bagat frica in consumatorii de carne de porc din municipiul Bacau. Galanterele cu carne de porc sint ocolite de cumparatori, majoritatea orientindu-se catre carnea si preparatele din carne de pasare. Pentru a elimina orice suspiciuni privind contaminarea cu dioxina, macelarii din Piata Sud au postat diverse anunturi la intrarea in magazin prin care ii anunta pe clienti ca produsele sint sigure. „Carnea de porc este romaneasca”, suna unul dintre anunturi. Si completarea venea de la vinzator: „In primul rind, noi sintem prea mici ca sa ne putem permite sa achizitionam carne din strainatate. Noi lucram doar cu ferme romanesti autohtone si prin urmare, marfa este sigura si certificata sanitar-veterinar”, spune unul dintre macelari. Oamenii se opresc in fata vitrinelor, cerceteaza si cintaresc carnea „din ochi” si ocileaza in a cumpara sau nu niste carne de porc. „Sincer sa fiu vroiam sa fac o racitura. Ma gindeam sa cumpar un rasol si niste urechi de porc, dar frica de imbolnavire este mult mai mare. Cred totusi ca povestea cu dioxina a fost indusa special pentru unii producatori de carne. Sint de platit niste polite, asa cum a fost si in cazul falsei gripe aviare”, spune Constantin Scurtu din Bacau. In final, omul a ales pentru racitura un pui.
Lasă un răspuns