• instituția i-a refuzat inițial profesorului Constantin Bălinișteanu dreptul de a concura pentru funcția de director al Colegiului „Ferdinand I”, pe motiv că soția lui este secretara șefă a liceului • contestația depusă de Bălinișteanu a fost admisă • întrebat unde este prevăzut în lege conflictul la care a făcut referire, inspectorul teritorial Petru Botezatu a spus doar „scrie undeva” • ISJ a acceptat cinci dintre contestațiile depuse de candidați
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a recunoscut ieri că a gafat în ceea ce privește interzicerea dreptului profesorului Constantin Bălinișteanu de a se prezenta la concursul pentru ocuparea funcției de director al Colegiului Național „Ferdinand I”. Amintim că membrii comisiei care au verificat dosarele cadrelor didactice înscrise la concursul în cauză au hotărît, într-o primă fază, că Bălinișteanu nu are dreptul să candideze pentru funcția de director la „Ferdinand” pe motiv că ar exista un conflict de interese între el și soția sa, care este secretara șefă a liceului. O decizie pe cît de inedită, pe atît de bizară, care, ieri, a fost revocată. „Pentru a apărea conflictul de interese profesorul Bălinișteanu trebuie, mai întîi, să cîștige concursul. Apoi, din postura de director poate da o decizie potrivit căreia sigilul școlii să fie aplicat de altcineva”, a declarat inspectorul teritorial Petru Botezatu, ofițer cu relații publice al Inspectoratului Școlar. Interesant este însă că, întrebat unde scrie că un profesor nu are voie să candideze la funcția de director dacă soția sa este secretară, acesta a spus doar că „scrie undeva”.
Ceilalți patru beneficiari ai contestațiilor admise de ISJ sînt profesorii Vasile Cautiș, Constantin Juncu, Gabriela Stoica și Dragoș Florescu. De altfel, era destul de probabil că aceștia își vor completa dosarele de înscriere, din care lipseau foile matricole. Astfel, aceștia vor putea concura fără probleme pentru funcțiile de director sau director adjunct în cazul lui Florescu, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Școala „Mihai Drăgan”, Școala „Ion Luca”, respectiv Colegiul Național „Ferdinand I”. O a șasea contestație a fost depusă ieri, în jurul orei 12.00, de profesorul Constatin Tănase de la Școala Prăjești – Traian. Respins pe motiv că în anul școlar 2001 – 2002 a obținut doar calificativul „bine”, acesta a susținut că Inspectoratul Școlar a revenit asupra acestuia și a primit, pînă la urmă, „foarte bine”. Pînă la închiderea ediției, contestația profesorului Tănase nu fusese încă soluționată.
În această situație, opt dintre cei 47 de candidați care și-au depus dosarele nu vor putea participa la concurs fiind, amintim, respinși pe motive, care, în cele mai multe cazuri, se referă la lipsa unor documente din dosar. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns