Compania băcăuană Dedeman susține și anul acesta crearea a 10 HUB-uri de imprimare 3D în 10 orașe din țară. Sub sloganul “3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, campania susținută de Dedeman și ECDL, alături de Asociația Oamenilor de Afaceri din România, continuă inițiativa de a crea noua generație de specialiști în printare 3D, printr-un proiect dedicat elevilor şi profesorilor din România, ce a avut prima ediție în 2017.
Anul acesta hub-urile de printare 3D vor fi activate în 10 licee, printre care Colegiul Național Grigore C. Moisil din Onești.
Printarea 3D este un domeniu revoluţionar, care deja schimbă lumea, dând naștere unor meserii inovative, se arată într-un comunicat de presă. Anul trecut, prin intermediul primei ediţii 3DUTECH, mai multe şcoli au fost dotate cu imprimante 3D şi peste 20 de profesori și 200 de elevi din 8 oraşe din România au fost instruiţi şi certificaţi la standard internaţional în modelare şi printare 3D.
“Ne bucurăm să fim și anul acesta partenerii unui proiect inedit, ce a trezit atât de mult entuziasm și interes în rândul elevilor și profesorilor. Viitorul înseamnă inovație, iar noile generații trebuie să înțeleagă importanța și însemnătatea tehnologiei. Prin continuarea acestui parteneriat, dorim să încurajăm tinerii să se instruiască și să se pregătească din punct de vedere profesional pentru provocările pe care le vor aduce meseriile viitorului”, a declarat Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman.
De asemenea, 3DUTECH îi provoacă pe elevi şi profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future). (sursa: comunicat de presă)
Jean Carlo Gafencu a zis
De ce la Moisil? Nu e liceu de profil tehnic, e doar un liceu simplu dar cu pretenții de universitate, cu elevi aroganți și cadre didactice bolnave psihic. Ăia care s-au apucat în ultimul moment să învețe la Evaluarea Națională iar în 4 ani erau da 5-6 au ajuns „elevi model”?
Absolventa de "simplu liceu" a zis
Acest „simplu liceu” are zeci de absolvenți care au fost admiși la universități de top din tara și străinătate.
Gafencu Pușcărie a zis
Deci nu e simplu? Dar cum e? OZN? Ideea
E că ăsta e liceu de tocilari sofisticați, nu excelează în nimic, își fac visuri false de viitor, se bagă la universități cu nume sonore și apoi sunt cu ochii în lacrimi că au luat la admitere note mici, dar reale.
ana a zis
pot face ce vor cu banii lor, nu tre sa se justifice in fata unuia ca tine….