Veștile, fie ele bune sau proaste, se răspîndesc cu repeziciune.
Apariția unui nou cotidian la Bacău a stîrnit deja un interes vecin cu surpriza. Curiozitatea sau nevoia de schimbare, dorința de a auzi și o altă voce, ori pur și simplu de a se face ascultați, i-au îndemnat, deja, pe unii băcăuani să ni se adreseze.
Consemnăm cele dintîi semnale primite exclusiv prin intermediul telefonului, asigurîndu-vă totodată de faptul că ZIARUL de BACĂU vă stă la dispoziție pentru a recepționa și soluționa mesajele dumneavoastră. Rețineți, așadar, telefonul și adresa la care ne puteți găsi: ZIARUL DE BACĂU, strada Logofăt Tăutu nr.5A, cartier Nord, telefon 125325, zilnic între orele 8-20. Solicitările dumneavoastră, scrise ori telefonice, vor putea fi de interes personal, dar și referitoare la atribuțiile instituțiilor publice, relațiile inter-umane etc.
„Sîntem alugați din parc”
Bazil STĂNCULESCU, pensionar, Aleea Parcului, Bacău: „Permanent, dar și cu o acuitate ce atinge cotele maxime odată cu sosirea căldurii și a vacanței școlare, trăiesc sentimentul furiei și al neputinței de a face ceva. Noi cei de vîrsta a treia avem ca sursă de liniște și recreere aleile Parcului Cancicov. Parc din care sîntem pur și simplu alungați de cohortele de rolleri și bicicliști care-l iau în stăpînire de dimineață și pînă seara tîrziu. Suntem pur și simplu anulați, interziși, agresați fizic și verbal. Cîndva se mai putea vedea cîte o patrulă de polițiști, jandarmi sau gardieni publici!?….”
REDACȚIA: Din păcate, aveți dreptate în aproape tot ceea ce
ne semnalați, domnule Stănculescu. „Tratamentul ” pe care-l
aplică copiii și tinerii nu cred, însă, că vine din frondă și lipsă
de respect față de persoanele vîrstnice, ci din manifestarea,
poate cam prea liberă, a acestora. Este efectul a ceea ce psihologii au definit drept „conflict între generații”. Vă asigur, însă, că în parcul cu pricina este loc pentru toți, în armonie. Nu credem că Primăria, care în ultimul timp a făcut atît de multe pentru cetățenii Bacăului, nu are soluții. Este adevărat, gazul peste foc este turnat și de firma adăpostită de Teatrul de Vară, care închiriază role. De aici invazia de pe alei și concursurile de viteză. Transmitem „of”-ul dumneavoastră edililor spre rezolvare și „ținem aproape” pînă vom vedea problema rezolvată.
„Cine tunde gardul viu?”
Gheorghe IOSIF, muncitor, strada 9 Mai: „Dacă mai plouă și în
zilele următoare, riscăm ca o mare parte din străzile decorate de garduri vii să devină niște jungle cu vegetație luxuriantă. Cine trebuie să toace toată această «masă verde»?”.
REDACȚIA: Cel mai simplu răspuns care se poate da este: NOI.
Cine altcineva? Din păcate, mulți preferă să arate cu degetul spre alții, nu spre ei înșiși. Pentrui a fi mai la obiect, să mai spunem că
spațiile verzi din jurul cvartalelor de blocuri trebuie întreținute
de locatari, proprietari sau de Asociații. Acestea pot tocmi lucrători care să tundă gardurile vii, contra cost. Adică, pe banii noștri. Așadar, ce preferați: să deschideți punga, ori să faceți puțin exercițiu fizic?
Muzica „bună” ne sparge urechile
Viorel FECIORU, Tg. Ocna: „Piața așa-zisei muzici bune din Bacău este renumită pentru oferta ei de prost gust. Comercianții acestor orori pe portative nu deranjează chiar pe nimeni? Prin alte orașe mai vin inspectori OPC, ai altor instituții abilitate. Tot ce se vinde aici e OK, sau despre falsuri, contrafaceri nu s-a auzit?”.
REDACȚIA: Chestiunea ține atît de ureche, cît și de cultură; le ai, sau nu! E drept, prin alte părți de țară au fost tocate maldăre de
CD-uri și casete, contrafăcute, cu muzică de prost gust. Mulți îi spun „noul val” și o lasă să-și facă de cap. Spre bătaia noastră de cap. Vă mulțumim, totuși, pentru idee, pe care o expediem pe adresa Inspectoratului județean pentru Cultură și a Oficiului pentru Protecția Consumatorului. Poate găsesc acestea vreo soluție care să ne scutească de asemenea delicatesuri. Chiar dacă, vorba vechiului dicton latin, „de gustibus, non disputandum!”. (Mihai BUZNEA)
Lasă un răspuns