Alioșa Tănase, pensionar pe caz de boală, str. Nicolae Titulescu, nr. 26, Bacău: Pentru cele șase familii care locuiesc în imobilul situat la adresa de mai sus, astăzi (sesizarea ne-a fost făcută ieri, 9 iulie a.c. – n. red.) are loc „execuția finală”. Peste 20 de persoane, dintre care 12 sînt copii minori, urmează să fim aruncate în stradă. Unde ne vom duce? Doar Dumnezeu bunul știe! Calvarul nostru a început în urmă cu doi ani, cînd urmașii familiei Izvoranu – proprietara inițială a casei respective – și-a redobîndit drepturile de moștenitor și revendică intrarea efectivă în posesie. Pînă acum am reușit să amînăm de cîteva ori termenele de evacuare, în speranța că Primăria ne va ajuta să ne găsim cîte o locuință. Nu am reușit și acum am ajuns în situația de a deveni nomazi. Printre noi sînt oameni în vîrstă, bolnavi, dar și foarte mulți minori. Spre exemplu, eu sînt pensionat medical, iar familiile Feron Maria și Marin Adriana au cîte șase copii. Somațiile de evacuare sînt emise pentru miercuri – 10 iulie, pe deasupra noi trebuind să plătim și cîte 625 000 de lei cu titlu de onorariu de evacuare sau, dacă nu avem banii aceștia, să cedăm din bunurile pe care le posedăm, în echivalent. Nici unul dintre noi nu e absurd, înțelegem că noul proprietar vrea să intre în casă, dar ne întrebăm: noi ce ne facem? Pentru că „Ziarul de Bacău” s-a dovedit receptiv la durerea noastră, facem un nou și disperat apel la conducerea Primăriei, personal la domnul primar Dumitru Sechelariu, să ne ajute prin repartizarea de locuințe, oricît de modeste ar fi acestea. Am auzit că s-au finalizat locuințele sociale de pe strada Bucegi. Ne ducem, bucuroși, și acolo. Sau, dacă acolo nu e posibil, rugăm să fim ajutați din fondurile ce se vor aduna duminică, 14 iulie, în Ziua de Cristal. Sînt ultimele noastre nădejdi, căci nu vedem ce altceva putem face.
Redacția: Transmitem apelul dumneavoastră către mai-marii urbei. Sperăm ca aceștia să fie receptivi la necazurile pe care le aveți. Succes!
Mizerii canine
Ion Gherghiceanu, Calea Mărășești, Bacău: Vă solicit o părere în problema cîinilor de companie: cum trebuie să procedeze și să se comporte proprietarul unui astfel de patruped cînd iese cu el la plimbare în parc sau pe aleile din jurul blocurilor. Iubesc și eu cîinii, îmi plac, am avut unul, îi accept, dar pînă la o limită. Concret, este vorba despre mizeriile pe care le fac pe stradă: urina și fecalele poluează un mediu ambiant și așa destul de afectat. În foarte multe locuri din oraș se văd urmele trecerii lor. Unii locatari renunță chiar la amenajarea unor ronduri și straturi de flori în fața și în jurul blocurilor din cauză că vin acești cîini și le murdăresc. Legea nu prevede nimic în această privință?
Redacția: Legea prevede ca posesorii de cîini de companie să-i conducă prin oraș cu lesă și botniță, avînd totodată asupra lor un făraș, o măturică și o cutie în care să adune mizeria. Sînt prevăzute, de asemenea, amenzi contravenționale. Dar cine să le aplice? Salariații „de profil” ai Salubrității nu prea au ochi și pentru așa ceva. (Rubrică realizată de Florin Dunăreanu)
Lasă un răspuns