Aloma Năstăsescu, studentă, Bacău: Deși cunosc răspunsul, vă pun întrebarea: funcționarul public este la dispoziția cetățeanului, sau invers? La noi, primul este cel care pune condițiile, iar cel de-al doilea trebuie să le suporte. Logică răsturnată, care nu mai surprinde pe nimeni. Duminică dimineață am apelat telefonul de la Informații CFR, 519.908. Mă interesau trenurile personale pe relația Bacău-București. Nu vă mai spun că a trebuit să formez respectivul număr de cîteva ori pînă ce mi s-a răspuns. În ton cu mersul trenurilor la noi. Apoi, o voce plictisită și acră nici nu m-a lăsat să-mi termin fraza, că m-a și expediat, furnizîndu-mi informația în „pas alergător”, de nici nu am înțeles-o. Sînt de acord că e o profesiune stresantă, dar nu știu de ce trebuie să fim noi, solicitanții, supapa de descărcare.
Redacția: Este o chestiune de mentalitate. O suportăm pentru că nu avem încotro. Deocamdată. Vorba zicalei: cine are informația stăpînește situația. Și își face numărul – completăm noi. Pînă vom ajunge unde trebuie va mai trece ceva timp. Cale lungă, drum de fier. Vă sugerăm, dacă vreți să fiți scutită de astfel de surprize, să vă cumpărați Mersul Trenurilor, caz în care nu mai aveți nevoie de funcționara de la 519.908.
Furtișaguri „la minut”
Gheorghe Sprințăroiu, pensionar, Bacău: Vreau să vă întreb, fără supărare: există cineva, în orașul ăsta care să-i pună la punct pe hoții și șmecherii de două parale din piață? Este vorba despre tarabagii care cumpără ieftin de la producători și dau mai departe după ce adaugă la preț „partea leului”. Pe deasupra, te mai bagă și-n ceață. Duminică m-am dus să-mi cumpăr un pepene galben, pe care l-am măsurat din ochi; face cam 10.000, m-am gîndit. Tuciuriul de negustor a fost, însă, de altă părere. După ce a aruncat cantalupul în terezie, făcîndu-se apoi că umblă pe la greutăți, a și „vărsat” prețul: 19.000, tataie! De unde, nene, i-am spus, că gogoneața asta n-are mai mult de-un kil și jumate, ori 6.000, fac taman 9.000? Văzînd că nu-i merge, a mai lăsat de la el: ți-l dau cu 15.000. Verificat pe cîntarul electronic, pepenele meu avea cît am zis eu. Nu l-am mai cumpărat, am schimbat masa, dar cred că sînt destui cei ce se lasă păcăliți.
Redacția: Întrebați dacă e cineva care să-i pună la punct pe astfel de șmecheri. Există, cum să nu: polițiștii și gardienii arondați aici, dar și controlorii de la Administrația pieței. Necazul e că nu prea se află acolo unde și cînd este cu adevărat nevoie de ei. Semnalul dat de dumneavoastră este, însă, binevenit: îi mai atenționează pe creduli și gură-cască despre cum li se pot fura banii. (Rubrică realizată de Florin DUNĂREANU)
Lasă un răspuns