Estera Lozincă, funcționară, Bacău: Ieri dimineață, după ora 8,30, strada Mioriței – de la intersecție Pod Paloșanu și pînă la pasarela Mărgineni, era luminată a giorno. Toate lămpile de 1.000 W montate pe stîlpii de pe partea dreaptă a rețelei publice erau aprinse, parcă spre a face concurență soarelui, care strălucea, și el, cu putere, după atîtea zile noroase. Aceeași situație și pe Logofăt Tăutu. Mă întreb, ca unul dintre contribuabilii la bugetul local și plătitor al taxei de salubritate: de ce atîta risipă la banul public? Pe mine nu mă interesează dacă la mijloc e o defecțiune tehnică sau neglijența unui salariat oarecare, ci faptul că se irosește o resursă financiară. Cine plătește paguba? Măcar dacă ar fi singura, dar asemenea isprăvi s-au mai văzut și auzit. Profit de receptivitatea Ziarului de Bacău pentru a mă adresa Primăriei cu apelul: folosiți mai gospodărește banul public. Risipa și-o pot permite doar bogații. Ori, noi sîntem prea săraci pentru așa ceva!
La „Botu’ Calului”
Leonard Cruceanu, muncitor șomer, Bacău: Drumurile mele, toate – pentru a parafraza primele versuri ale unui vechi șlagăr la modă prin anii ’60 – duc, în fiecare dimineață, și pe strada Pictor Aman. Printre buticurile și prăvăliile de aici se află și Cristiri Mixt SRL, care vinde de toate. Treaba patronului, nu a mea. Altceva m-a determinat să vă sun la telefon: buticul cu pricina – de fapt, un balcon extins, închis și oarecum amenajat – s-a transformat într-o speluncă de care se simt atrași mai toți bețivii din zonă. Aici nu există mese, scaune, toaletă, celelate dotări minime. Băuturile – de la tării la bere – sînt servite la „botu’ calului”. Clienții invadează trotuarul cu paharele în mîini, unde își sorb licorile și comentează „politica zilei”. Ce se spune, ce se aude, e greu să vă imaginați. Înfierbîntați de băutură, mușteriii mai încing, uneori, cîte o bătaie, pentru ca divertismentul să fie complet. Ce sînt obligați să îndure locatarii de la etajele superioare nu e greu de ghicit. Stau și mă întreb: pe aici chiar nu trece nici un inspector de la Direcția de Sănătate Publică sau Protecția Consumatorului?
Redacția: Se vede treaba că nu, din moment ce lucrurile persistă. Tragem nădejdea că se vor sesiza măcar acum, după apariția semnalului nostru critic.
Apel pentru Primărie
Constantin Toporaș, strada Mioriței, bl. 20, sc. B, ap. 34; Mihai Pascaru, bl. 18, sc. A, ap. 20 Bacău: În blocurile situate la adresele de mai sus locuim 80 de familii, proprietare ale apartamentelor respective. Acum cîteva zile ne-am trezit în fața unei situații ce pare fără ieșire. Despre ce este vorba: familia Cruceanu, care deține un apartament în blocul de pe strada Ion Ionescu de la Brad (fost Aurel Șețu) a redobîndit o suprafață de teren de circa 10/10 m, în incinta celor două blocuri de pe Mioriței. Noi nu avem nimic împotriva drepturilor acestui om, dar lucrurile tind să se complice. Actualmente, terenul respectiv servește ca loc de acces pentru mașinile de pompieri și de canal termic, cît și pentru parcarea cîtorva autoturisme personale. Noul proprietar, familia Cruceanu, intenționează să îngrădească locul cu pricina cu un gard înalt de 2 metri ridicat la doar 1,35 m de pereții blocurilor. Pe lîngă faptul că obturează perspectiva celor de la parter, ar însemna și desființarea servituților amintite, ceea ce ni se pare nefiresc. Ne surprinde faptul că deja a primit aprobările necesare de la Protecția Mediului și chiar de la Pompieri?! Noi credem că Primăria nu știe ce se întîmplă aici. Iată de ce apelăm la sprijinul ziarului pentru a o încunoștiința și, pe această cale, de a invita specialiștii în materie de urbanism și disciplina în construcții pentru clarificarea situației și menținerea în legalitate. (Rubrică realizată de Florin DUNĂREANU)
Lasă un răspuns