Elevii Colegiului National „Ferdinand I”, care invata limba engleza cu Adriana Ambrosie Ionescu, vor beneficia de metode de predare folosite la Oxford. In perioada 18 – 31 ianuarie 2009, profesorul „ferdinandist” a participat la un curs de perfectionare (Teacher Refresher Secondary Course), la Lake School of English Oxford, stagiu cistigat ca premiu la cea de-a VII-a Conferinta Macmillan România, desfasurata in luna septembrie in Bacau. Profesorul bacauan a invatat noi metode de predare a limbii engleze, a facut schimb de experienta cu colegi din România, Bulgaria, Turcia, Finlanda, Franta, Suedia, Italia si Brazilia, si a stabilit un acord de principiu pentru un parteneriat dintre Colegiul National „Ferdinand I” si o institutie de invatamint din Rennes, Franta. In afara de informatiile primite la cursuri si work-shop-uri, profesorul bacauan a avut de invatat si din vizitele pe care le-a facut la Gosford Hill School, liceu specializat in matematica – informatica, din Kidlington, Oxford, dar si la celebrul Christchurch College, unde s-a filmat „Harry Potter”. „Un lucru pe care l-am remarcat este ca se incurajeaza latura creativa a elevilor, mai mult decit la noi, chiar daca nu sint licee de arta. Copiii au de ales intre cursuri de olarit, pictura sau teatru, de exemplu. A fost o experienta foarte utila, am aflat solutii atragatoare pentru elevi, pentru lucruri pe care noi le putem gasi dificile sau pentru care nu avem intotdeauna materiale. Cred ca toata lumea are sansa la o astfel de experienta, orice cadru didactic ar trebui sa aiba incredere sa aplice pentru stagii de perfectionare in strainatate”, a conchis profesorul Adriana Ambrosie, la intoarcerea in Bacau.
Gica Contra a zis
De ce, se preda mai bine la Oxford? Acolo in schimb e rigoarea englezeasca, admiterea numai pentru elite,etica si moralitatea dusa la extrem, calitatea materialului didactic si uman foarte ridicata! In rest poti sa predai si in stil etiopian daca ai sistemul pus la punct…
hm a zis
Este foarte interesant ce a facut dna Ambrosie si o felicit. Insa nu sunt acord cu pregatirea mult prea avansata a unor copii de nivel mediu inca din gimnaziu.