Laurențiu Neghină, fostul edil al Oneștiului și candidat PSRo la alegerile viitoare, a fost declarat în conflict de interese administrativ și penal de către Agenția Națională de Integritate.
„Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã și penalã de cãtre NEGHINĂ VICTOR LAURENȚIU, fost primar al Municipiului Onești, jud. Bacãu.
NEGHINÃ VICTOR LAURENȚIU a încãlcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativã, întrucât, în perioada 04 octombrie 2012 – 28 august 2013, în exercitarea atribuþiilor de primar, a semnat mai multe acte administrative în vederea efectuãrii de achiziții directe a unor produse de la S.C. AQUILA-FASHION S.R.L. (societate comercialã la care deține, împreunã cu mama sa, calitatea de asociat). În baza acestor acte, S.C. AQUILA-FASHION S.R.L. a încasat suma totalã de 18.903,96 lei.
De asemenea, în perioada exercitãrii mandatului de primar, NEGHINÃ VICTOR LAURENȚIU a a semnat și a aprobat documentele premergãtoare procedurii de numire în funcție și, ulterior, a emis dispoziția de numire pentru TENIE IONUȚ în funcția de administrator public al mun. Onești, jud. Bacãu. În acest demers, NEGHINÃ VICTOR LAURENȚIU a facilitat realizarea de foloase patrimoniale pentru TENIE IONUȚ, persoanã cu care acesta a fost asociat în perioada 15 mai 2012 – 15 februarie 2013 în cadrul S.C. CONNECT CENTER S.R.L.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Onești, în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre NEGHINÃ VICTOR LAURENȚIU a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României
Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, atât dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Primarii și viceprimarii, […] sunt obligaþi sã nu emitã un act administrativ sau sã nu încheie un act juridic ori sã nu emitã o dispoziþie, în exercitarea funcþiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soþul sãu […] ; Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziþiile emise cu încãlcarea obligaþiilor prevãzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolu”, cât și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã” se arată în comunicatul ANI.
moncher a zis
pana vine sentinta de la ani,uite ca a stat analfabetul asta primar vreo 3 ani.onestenii asteapta sa le cada in gura….