UPDATE! Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a aprobat, sâmbătă, scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău începând din 8 februarie 2021. Acesta cuprinde unele modificări față de lista prezentată de Ministerul Învățământului.
Știe inițială:
O parte dintre unitățile de învățământ se vor deschide în scenariul verde de luni, iar altele în scenariul galben. Singura localitate roșie din județ este Măgura pentru ca rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori. Aici vor merge la școală doar clasele primare și copiii de grădiniță.
În 21 de localități, printre care municipiile Bacău, Onești și Moinești se deschid în scenariul galben, adică doar nivelul preșcolar, clasele primare și cele de final de ciclu.
În alte 71 de unități administrativ teritoriale, școlile sunt în scenariul verde, adică toți copiii merg la ore. Autoritățile continuă să impună pentru redeschiderea în siguranță, menținerea distanței între elevi, purtarea măștii de toți profesorii, elevii, personalul din școli, aerisirea frecventa a spațiilor.
În continuare se va face triajul epidemiologic observational la intrarea în unitate. La primele semne de boală, copiii pot fi testați cu teste rapide, doar după acordul părinților, care se obține pe loc. Ei rămân izolați separat până la venirea părinților. La apariția unui caz, rămâne în izolare întreaga clasa.
LISTA COMPLETĂ CU SCENARIILE PENTRU FIECARE LOCALITATE POATE FI VIZIONATĂ AICI
Mihai S. a zis
De ce la Bacau (municipiu) cu rata de infectare sub 1,5 la mie scolile se vor deschide in scenariul galben in conditiile in care ministrul educatiei si al sanatatii au stabilit pragul scenariului galben la 1,5 la mie?
Cine nu respecta regulile?
Inspectoratul? Directorii de scoli?
Alo, d-le prefect, luati atitudine, dati de pamant cu cei care nu respecta regulile.
Lumi a zis
Pentru că școlile se deschid în scenariul verde doar la rata de incidență sub 1 la 1000.Este decizia GCS.Nu poate ministrul educației să schimbe indicatorii cum dorește.Lăsați în pace inspectorii și directorii de școli!Informați-vă corect!
Parinte a zis
Cine esti dumneata de o faci pe marele gurist al invatamantului? Eu nu sunt deloc incantata ca mama,sa-mi las copilul la scoala cand pandemia inca nu s-a incheiat. E un risc mare pentru copilul meu. Dar vad ca tu ai o problema personala cu profesorii. Sa mearga doar ei la scoala,dar nu si copiii sau sa mearga cei care nu mai au stare acasa si ii mananca pielea.
Nu stiu de ce, dar am impresia ca esti un jurist care a terminat particulara, ai luat hartia magica de la sfarsit contra cost si acum stai toata ziua intr-un birou unde ai ajuns cu ceva spaguta si pilisoare, cu telefonul in mana si butonezi la toate articolele ca sa arati cat de cult esti!
Romy Vio a zis
Deci,sa intelegem ca nu mai este pandemie in orasul nostru?Gata,s-a terminat? Bine ca am dat de pamant cu Covidul in cazul asta!
Lumi a zis
Așa crede Mihai S.!!!
Dorella a zis
Mai,tu esti in asentimentul unor profesori care si-au pierdut grav sporurile pe timpul pandemiei. Si aia abia asteptau sa se revina la normal. E vorba de aia cu gradatii!
Mihai S. a zis
Nu te certa (contrazice) niciodata cu un prost fiindca lumea o sa va confunde.
Nu o sa raspund niciodata unui comentariu imbecil la un comentariu de-al meu. Orice retard poate sa arunce invective, orice oligofren poate pune etichete, orice idiot poate sa spuna orice fara argumente, fara logica si fara bun-simt.
Vio a zis
Tocmai ai raspuns ca un imbecil!
S. iahiM a zis
Ti-ai raspuns singur…!!! Ma intreb daca atunci cand te uiti in oglinda nu te enervezi cand ii vezi pe toti cei citati de tine in fata ta !
Mihai S. a zis
Slaba calitatea din prezent a sistemului educational din Romania se datoreaza faptului ca este centrat nu pe elev-beneficiarul ci pe profesor, sindicate, inspectorate, minister ca si furnizori de servicii educationale.
Este un monopol sinistru care a distrus cea mai pretioasa resursa a tarii: viitorul!
Sistemul de invatamant romanesc are 3 probleme: programa, metodologie, pedagogie. Pe langa testele tip PISA si testele gen capacitate sau bac, spun cam aceeasi poveste. Desi standardele scad, rezultatele scad si ele. Cred ca daca dai la mate acum testul de BAC de acum 30-40 ani e tragedie nationala.
P.S. Profesorasilor de doi lei, va rog sa va abtineti de la comentarii cretine. Folositi-va energia pentru elevi fiindca au asteptari de la voi.
Profesorii adevarati si de caracter stiu si recunosc situatia reala din invatamantul romanesc. Cunosc destui profesori, doi directori de scoli si un inspector scolar. Stiu exact cum gandesc si aia slabi si aia cu vocatie. Daca ar fi dupa mine, pe cei dedicati si cu drag pentru elevi si meserie le-as dubla salariile, dar la cei din coada le-as lua din leafa. Fara sa modificam bugetul total am rezolva una din problemele invatamantului: SALARIZAREA. Leprele si chiulangii ar vedea ce inseamna valoarea si munca adevarata.
Palarie a zis
La ce „lepre” de profesori te referi? Din aia care nu le-au dat spagi directorilor pe care ii cunosti? Imediat devii „profesor valoros” daca le bagi tributul in buzunar.
De unde stii ca sunt „profesorasi de doi lei”?Ce valoare ai tu ca om sa vorbesti in acest fel la adresa lor?
Mihai S. a zis
Ca sa vedeti de ce sunt in stare profesorii.
L-a Colegiul National Vrănceanu, la clasa a XII unde acusi se da BAC-ul s-a inceput scoala cu o saptamana de SCOALA ALTFEL.
Halal responsabilitate a dascalilor, caractere josnice si egoiste.
Dupa un an de stat acasa incepi scoala cu o saptamana de stat acasa.
Alex a zis
Școlile din parincea încep lungi?