Liviu Costel Scarlat, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Bacău, a fost trimis în judecată, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău îl acuză că l-a ajutat cu documente false pe fostul viceprimar Mihai Șuștac să obțină ilegal o finanțare de la bugetul Consiliului Local Bacău. În urmă cu o săptămână, Mihai Șuștac, fost viceprimar al Bacăului, în perioada 2012-2014, a fost trimis în judecată, cu acuzația de conflict de interese în formă continuată. Pe când era consilier local, în 2009, ar fi contribuit la acordarea unei finanțări către o asociație având ca membri fondatori soția și fratele său.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au
finalizat pe 12 mai 2016 cercetările în cauza disjunsă din dosarul lui Mihai Șuștac şi au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Costel Scarlat, funcţionar în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău, la acea dată, „sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presă.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii arată că „în perioada iunie – noiembrie 2009, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, a indus în eroare partea civilă U.A.T. Bacău, prin întocmirea, în mod fictiv, a proiectului „Sănătate şi prietenie prin sport”, derulat de Asociaţia Milar Bacău şi, în calitate de coordonator al programului şi responsabil financiar, a întocmit, în mod fictiv, rapoarte descriptive privind justificarea şi modul de
utilizare a fondurilor primite de la U.A.T. Bacău, falsificând mai multe documente (facturi, chitanţe şi state de plată) pentru justificarea cheltuielilor anexate rapoartelor, pe care le-a utilizat pentru a obţine de la bugetul local al U.A.T. Bacău suma de 10.800 lei, creând un prejudiciu în valoare totală de 27.846 lei”.
Dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Bacău. „Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.
Gigi a zis
De ce dureaza 7 ani ptr a investiga o magarie simpla? Au fost tinute la sertar….probabil o sa mai urmeze si altele
neutru a zis
S-au terminat elefantii si s-a trecut la infantili?