• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Uncategorized / Locurile fără taxă la Universitatea Bacău au fost ocupate

Locurile fără taxă la Universitatea Bacău au fost ocupate

Ziarul de Bacau 29 iulie 2003 Lasă un comentariu

LikeShare

• aproximativ 2.000 de candidați au concurat în acest an pentru cele cinci sute de locuri fără taxă și cele 815 cu taxă, la Universitatea Bacău • șansele obținerii unui loc fără taxă la sesiunea din toamnă sînt nule • anul acesta, media candidaților pentru un loc fără taxă a variat între 7,76 candidați la Facultatea de Științe și 2,5 concurenți la Facultatea de Inginerie • cei mai mulți candidați au fost la secțiile cu profil economic, iar cei mai puțini la Kinetoterapie

Anul universitar 2003- 2004 se anunță unul generos pentru Universitatea Bacău. Deși situația după examenul de bacalaureat din acest an nu a fost una roză, promovarea fiind în proporție de 75 la sută, absolvenții învățămîntului preuniversitar s-au înscris în număr mare la admiterea organizată la Universitatea Bacău. Dintr-un total de 62.000 de locuri fără taxă, cîte au fost aprobate celor 56 de universități de stat din România, în acest an, instituția băcăuană a avut disponibile cinci sute de locuri finanțate de la buget. Iar din totalul celor 73.000 de locuri cu taxă, Universității Bacău i-au revenit 815. Aceasta înseamnă un total de 1.315 locuri pentru instituția universitară băcăuană. „Pentru toate aceste locuri am avut aproape două mii de candidați, adică o medie de 3,87 candidați pe locurile fără taxă și 1,47 candidați pe total”, ne-a declarat profesor universitar doctor Constantin Măzăreanu, prorectorul Universității Bacău.

Cum era de așteptat, bătălia mare s-a dat pentru locurile fără taxă. „La Facultatea de Științe s-au înregistrat 7,76 de candidați pe locurile fără taxă, și 1,93 pe total (adică locuri fără taxă plus locuri cu taxă). La Facultatea de Litere au fost 5,17 candidați pentru locurile fără taxă, și 1,79 pe total. La Facultatea de Educație Fizică și Sport au fost 4,4 candidați pentru locurile fără taxă și 1,86 pe total. Cea mai mică concurență s-a înregistrat la Inginerie, unde au fost 2,5 candidați pe locurile fără taxă și 1,16 pe total”, ne-a spus prorectorul Măzăreanu.

Media și ordinea candidaților s-a menținut pe aceeași linie și în ceea ce privește specializările din cadrul Universității Bacău. „Cei mai mulți candidați s-au înregistrat la Economic, unde au fost 12,8 candidați pe locurile fără taxă, și 2,33 pe total. La specializarea Biologie s-au înregistrat 5,4 candidați pe loc fără taxă, și 1,47 pe total. La specializarea Litere, media a fost de 5,17 candidați pentru locurile fără taxă, și 1,79 pe total. La specializarea Educație Fizică și Sport au fost 5,05 candidați pentru locurile fără taxă și 2,36 pe total. La specializările Facultății de Inginerie, numărul candidaților a fost ceva mai mic. La Ingineria Produselor Alimentare au fost 4,8 candidați pentru un loc fără taxă și 2,1 pe total. La Tehnologia Construcțiilor de Mașini 4,1 candidați pentru locurile fără taxă și 1,8 pe total, iar la Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, patru candidați pe loc și doi pe total”, a mai spus profesorul Constantin Măzăreanu.

Cu toate acestea, cea mai scăzută medie s-a înregistrat la Kinetoterapie, unde au fost înregistrați 3,2 candidați pentru un loc fără taxă și 1,2 pe total.

Deja admiterea în noul an universitar 2003-2004 se poate socoti încheiată, cei întîrziați avînd unele șanse la cele 20 de locuri cu taxă rămase libere în cadrul Facultății de Inginerie. Noutatea și emoțiile rămîn însă valabile pentru cei care și-au încercat șansa pentru ocuparea unui loc fără taxă, însă, din cauza mediilor, au intrat la locurile cu taxă. „Pînă la 15 august, cînd se fac înscrierile, cei care au optat pentru două specializări și au fost admiși fără taxă la ambele vor trebui să renunțe la una dintre ele. În acest caz, locul respectiv va fi liber, urmînd să fie ocupat de primii dintre cei aflați pe locurile cu taxă”, ne-a spus prorectorul Măzăreanu.

Pentru a fi siguri că cei înscriși la locurile cu taxă vor să-și mențină locul, aceștia vor trebui să plătească asigurarea de 50 de dolari din suma totală a anului de studiu, în caz contrat ei urmînd să-și piardă locul.

Emoțiile continuă la Facultatea de Litere

Cei 230 de candidați din cadrul Facultății de Litere stau încă în

febra emoțiilor admiterii la una dintre cele patru specializări.

Examenul scris la specializarea principală (limbă și literatură

română, limbă și literatură engleză, limbă și literatură franceză),

menține încă tensiunea ridicată în rîndul candidaților, deoarece

examenul scris valorează 50 la sută din media generală de

admitere. Singurii scăpați de această grijă sînt cei înscriși pentru

cele zece locuri la specializarea Franceză – Română, ale cărei

rezultate finale au fost afișate. Din totalul celor 38 de concureți,

patru au fost respinși. Doi din cauza notelor mici obținute la test, iar

doi pentru că au absentat. Mediile de admitere au variat între 9,08 –

8,07, în timp ce 25 de candidați, cu medii între 7,95-5,31, pot opta

pentru locurile cu taxă. Între cei înscriși la locurile fără taxă s-a

înregistrat și o tînără de etnie rromă. „Testul grilă a avut un grad de

dificultate mediu, pentru a lăsa tuturor șansa admiterii”, ne-a

declarat profesorul universitar Doina Cmeciu, decanul Facultății de

Litere. Cît privește rezultatele finale la celelalte specializări,

„acestea nu vor putea fi afișate decît cel mai devreme miercuri sau joi”, după cum a explicat spus decanul facultății. (Constantin GHERASIM)

LikeShare

Din categoria: Uncategorized

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Noaptea Muzeelor 2025, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău

Aerostar SA Bacău anunță un profit în scădere semnificativă. Vezi explicațiile conducerii companiei!

Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia

Alianța USR-AUR de la Primărie, invocată în dezbaterea prezidențială: “Nicușor Dan nu știe că Viziteu este în Primăria Bacău, unde avem o alianță”

Barleta aduce muncitori indieni la fabrica din Bacău. „Tinerii nu își doresc să muncească în producție”

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • adrian la Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia
  • Rom și cola = Cuba libre la Alianța USR-AUR de la Primărie, invocată în dezbaterea prezidențială: “Nicușor Dan nu știe că Viziteu este în Primăria Bacău, unde avem o alianță”
  • Gigi Harnicul la Barleta aduce muncitori indieni la fabrica din Bacău. „Tinerii nu își doresc să muncească în producție”
  • Aladin la Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia
  • Ana la Alianța USR-AUR de la Primărie, invocată în dezbaterea prezidențială: “Nicușor Dan nu știe că Viziteu este în Primăria Bacău, unde avem o alianță”

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău