Autoritățile băcăuane se pregătesc pentru problemele ce pot apărea ca urmare a lucrărilor ce vor fi efectuate în următoarea perioadă la barajul de la Valea Uzului. În cadrul unei ședințe de lucru cu factorii implicați, Valentin Ivancea, subprefectul județului, a atras atenția asupra riscurilor legate de alimentarea cu apă a Bacăului.
Proiectul implementat de Direcția Apelor prevede lucrări de reparații și mentenanță la instalațiile tehnologice ale barajului, în vederea asigurării corespunzătoare a aducțiunii de apă pentru alimentarea cu apă în județul Bacău, pentru producerea energiei electrice și preluarea debitelor excedentare în caz de precipitații abundente sau viituri pentru a se evita producerea de inundații.
Riscurile identificate sunt, pe de o parte, tehnice, legate de funcționarea stației de pompare Moinești, însemnând defecțiuni ale echipamentului de pompare, ca urmare a funcționării continue, pe o perioadă lungă de timp, iar, pe de altă parte, sunt riscuri naturale, însemnând creșterea gradului de turbiditate a apei brute, în cazul unor ploi abundente sau viituri, apa devenind, astfel, mai greu de tratat sau netratabilă.
“Noi sperăm ca totul să fie în regulă. Ne-am pregătit cum trebuie. Stația de la Moinești funcționează deja de o săptămână. De asemenea, am achiziționat pompe și echipamente de rezervă. Pe de altă parte, riscurile naturale nu le putem controla. În cazul în care sunt precipitații sau avem viituri iar gradul de turbiditate crește peste parametri, vom avea probleme de filtrare la stațiile Cărăboaia și Barați. Repet, aceste situații naturale nu le putem prevedea, însă suntem pregătiți să intervenim corespunzător”, a declarat Nina Chiper, manager CRAB Bacău, pentru Ziarul de Bacău.
ciuma rosie a zis
Ca sa nu spuneti ca nu ati stiut, stimati consateni.
Fiti pregatiti.
Dupa avaria din 8 martie, vom mai avea apa la robinet doar daca castiga PDSR alegerile europarlamentare din 26 mai.
ubbu a zis
decat cu psd mai bine fara apa
Trifan Adrian a zis
Direcția Apelor are vre-un amestec și-a dat acceptul de băgare a râurilor de munte pe tuburi ce alimentează așa ziselor Minihidrocentralelor ? Că mare brânză nu produc.Curentul electric produs este nesignifiant și nu își justifică rostul, potențialul economic. ÎN SCHIMD, DEZASTRUL LA NIVEL DE ECOSISTEM ESTE NĂUCUTOR, DEVASTATOR. UN GENOCID IN FAUNA ZONEI IN CARE,NU, CU BUNĂ ȘTIINȚĂ AU ELIMINAT VOIT SURSA , LEAGĂNUL VIEȚII ȘI ANUME APA. A este o întrebăre retorică.