În acest moment se lucrează la interioare. Au ajuns multe dintre echipamentele medicale necesare, de la paturi la aparatură de ultimă generație.
Construcția Spitalului Municipal Bacău este aproape de final. Deși a fost o perioadă de criză, investiția municpalității băcăuane a avansat. Zilele acestea, Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, a vizitat șantierul spitalului, declarându-se mulțumit de calitatea lucrărilor. Investiția este realizată în proporție de 80%.
„Construcția Spitalului Municipal este finalizată în proporție de 80% – a declarat primarul Romeo Stavarache. În această perioadă, lucrăm la finisajele interioare și la instalații. Apoi vor demara lucrările de amenajare a parcării. Această investiție necesită un efort uriaș, dar ne apropiem de final. Vreau să le mulțumesc tuturor băcăuanilor pentru răbdare și pentru că au crezut în acest proiect la fel de mult ca mine. Suntem singura primărie din țară care a avut curajul să facă un spital, în ultimii 24 de ani”.
Tomograf și RMN în aceeași unitate medicală
În paralel cu construcția, la spital au ajuns și o parte dintre dotările necesare. Până acum au fost achiziționate mese chirurgicale pentru secțiile Chirurgie, Ortopedie, ORL, Oftalmologie, pentru tratament și intervenții chirurgicale, operații, iar una este pentru endoscopie electrică. Alte achiziții foarte importante, de care băcăuanii au realmente nevoie, este cea a computerului tomograf, precum și cele cinci aparate cu raze X pentru investigații, radiografii. Acestea pot fi folosite în chirurgie vasculară, chirurgie sau chirurgie ortopedică și sunt digitale.
Spitalul Municipal a fost dotat cu un alt aparat la fel de important și de necesar, aparat de rezonanță magnetică (RMN), care permite efectuarea unor investigații complete și complexe. Pentru diagnosticarea osteoporozei există deja un osteodensitometru. S-au mai achiționat paturi electrice și hidraulice pentru secțiile de Terapie Intensivă și Urgențe.
Secțiile importante se regăsesc în viitorul spital
Clădirea noului Spital Municipal va avea o suprafață de 21.000 metri paărați. El va fi alcătuit din nouă corpuri distincte, cu o curte interioară și parcare. Va avea cinci și patru etaje, dar și un singur nivel, unde va fi sala de conferințe, amplasată în curtea interioară. Spitalul va avea toate secțiile importante, 320 de paturi pentru spitalizare continuă și 20 paturi pentru spitalizarea de zi.
Vor fi deschise aici secții de Cardiologie (60 de paturi, dintre care cinci pentru Terapie intensivă coronarieni), Neurologie (45 de paturi), Medicală (50 de paturi, dintre care 15 pentru Gastroenterologie și zece pentru Alergologie), Chirurgie generală (75 de paturi, dintre care 15 pentru Urologie și zece pentru Chirurgie vasculară), Diabet (35 de paturi), Anestezie și Terapie Intensivă (15 paturi), Ortopedie (15 paturi), Hematologie (15 paturi) și ORL (zece paturi).
Claudiu TĂNĂSESCU
doru a zis
Felicitari d/le primar pentru lucrurile marete pe care le faceti in Bacau.Inconjurati/va de oameni loiali altfel sacalii stau la pinda.Nu va lasati pacalit de duplicitarii care se ascund in institutii la momentul de fata si care au pupat in fund pe toti cei ce au fost la putere!Exemplele le stiti mai bine!
ana a zis
Daca aparatul pentru RMN sta impachetat si noi platim bani grei la Chelariu, Bujenita etc. …mai bine daramati constructia si pe noi, bolnavii,…. omorati-ne! Nu vrem sa ne mai chinuim si nici membrilor familiilor noastre sa le prelungim neputinta!
bibi a zis
ESTE O MARE REALIZARE PT NOI CEI DIN BACAU.CINSTE CELOR CE S AU ZBATUT PT REALIZAREA ACESTUI PROIECT.
dana a zis
despre ce realizare vorbiti?…este o chestie de orgoliu consiliu-primarie, daca iar fi interesat binele pcientului nu ar fi pus aceleasi specialitati ci ar fi mutat o parte din sectiile spitalului judetean in noua cladire ca sa faca spatiu altor specialitati, sa nu mai stea pacientii cate 2 in pat, ar fi rezolvat problema oncologiei, sa le creeze acestor pacienti conditii decente. Iar de personal ce sa mai vorbim…de unde il iau????….vorbesc de ATI, chirurgie….abia se descurca la judetean cu personalul….risipa de bani inutila in planul actual!!!investitia ar fi buna daca ar fi cu adevarat pusa in folosul pacientilor si nu a autoritatilor!