Constructia Spitalului Municipal Bacau este in grafic. În ciuda dificultatilor financiare, lucrarile la primul spital public ridicat in tara dupa Revolutie continua. „În aceste zile se efectueaza lucrari la suprastructura Spitalului Municipal, constructia ajungind la nivelul al III-lea. Suprafata totala desfasurata este de 23.293 metri patrati, si este dispusa pe cinci niveluri, la care se adauga parterul si subsolul. În paralel, se executa si lucrari pentru alimentarea cu energie electrica a Spitalului”, a declarat Ionut Tomescu, purtator de cuvint la Primaria Bacau. Suma alocata în acest an pentru Spitalul Municipal este de 16 milioane de lei, bani care provin exclusiv din bugetul local, în conditiile în care de la bugetul de stat nu s-a alocat nici un leu, iar necesarul este de 60 de milioane de lei. Ritmul lucrarilor ar putea fi afectat de sumele insuficiente alocate acestui proiect, dar Executivul Primariei cauta solutii pentru finantarea obiectivului. Contractul de executie al Spitalului Municipal a fost incheiat pe 3 septembrie 2007, iar lucrarile au inceput imediat. Valoarea investitiei este de 168.805.809 lei, inclusiv TVA, iar pina la sfirsitul anului trecut s-au executat lucrari in valoare de 21.400.868,30 lei.
Un spital ultramodern
Spitalul Municipal este primul obiectiv de acest gen construit de catre o administratie locala în ultimii 20 de ani. Unitatea medicala va avea 320 de paturi pentru spitalizare continua si 20 de paturi pentru spitalizarea de zi, cu urmatoarele sectii de spitalizare:
Cardiologie (60 de paturi, din care cinci pentru terapie intensiva coronarieni), Neurologie (45 de paturi), Medicala (50 de paturi, din care 15 pentru gastro enterologie si 10 pentru alergologie), Chirurgie generala (75 de paturi, din care 15 pentru urologie si 10 pentru chirurgie vasculara), Diabet (35 de paturi), Anestezie si Terapie Intensiva (15 paturi), Ortopedie (15 paturi), Hematologie (15 paturi) si ORL (10 paturi).
Lobby european pentru atragerea de finantare
Cristian Cojocaru, candidatul liberal la alegerile europarlamentare, cel mai bine plasat bacauan pe lista unui partid, locul zece, a sustinut importanta lobby-ului la nivel european. In cadrul unei conferinte de presa, el a aratat ca menirea unui viitor europarlamentar este si aceasta. „Pentru Spitalul Municipal se pot antrena bani prin Comisia Europeana. Autoritatile locale trebuie sa fie informate ca sint fonduri care se dau direct, iar rolul unui europarlamentar este si acela de a mijloci contactul municipalitatii bacauane la Comisia Europeana pentru a se atrage fonduri nerambursabile”, a declarat Cristian Cojocaru.
Lasă un răspuns