Criza forței de muncă a determinat o firmă de IT din București, cu vânzări de peste 500.000 de euro, să angajeze tineri de liceu în noul punct de lucru, din Onești. Elevii au nevoie de acordul părinților și lucrează în funcție de timpul pe care îl au la dispoziție.
Conform Ziarului Financiar, compania locală de dezvoltare software Gentlab din Bucureşti, înfiinţată de antreprenorul Adrian Sita, a deschis anul acesta un punct de lucru în Oneşti, judeţul Bacău, în cadrul căruia lucrează elevi de liceu. În total, în sediul din Oneşti lucrează 10 persoane, trei testeri şi şapte dezvoltatori, dintre care cinci sunt elevi cu vârstele cuprinse între 15 şi 18 ani. Până la sfârşitul anului se aşteaptă ca numărul lor să se dubleze. Valoarea investiţiei din acest punct de lucru a fost de 15.000 de euro şi a presupus angajarea personalului şi cumpărarea mobilierului de birou.
„Timpul pe care îl alocă muncii este decis de ei. Noi am discutat să fie vorba despre cel puţin 2 ore pe zi minimum, dar în vacanţa de Paşti, de exemplu, au lucrat mai multe ore, în funcţie de cât timp aveau la dispoziţie“, a spus Adrian Sita pentru Ziarul Financiar. Atreprenorul nu dezvăluie suma exactă cu care tinerii sunt plătiţi, însă precizează că „am început cu salariul minim din Bucureşti la nivel de junior în domeniul IT.“ Ideea de a lucra împreună cu elevii la punctul de lucru din Oneşti, oraş în care el a crescut, a venit ca urmare a experienţei antreprenorului cu un profesor de fizică de acolo, care l-a ajutat la pregătire în perioada în care el era elev.
Lasă un răspuns