Colegiul Catolic, o campioană merituoasă
Ultima zi a competiției organizate de Primărie la Stadionul „Constantin Anghelache” a fost cea a finalelor.
Mai întâi, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” au avut o dispută strânsă în finala mică, câștigată la limită de primii, cu 2-1.
Tot pe muchie de cuțit se anunța finala mare, dintre Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” și Colegiul Catolic „Sf. Iosif”. Ambele câștigaseră la scor în semifinale, dar se spionaseră și fiecare știa ce poate cealaltă. La fel ca finala mică, cea pentru titlu a fost condusă de Emil Voicu, un arbitru de lot A, ceea ce a confirmat în plus buna organizare și atenția acordată Campionatului Liceelor.
Pe teren, egalitatea a dispărut destul de repede. Cei de la „Catolic” au jucat pragmatic, apărându-se ermetic și lovind fulgerător pe contraatac. Colegiul Catolic avea 2-0 la pauză, iar „Vrănceanu” și-a tras sufletul pentru reviriment. Degeaba însă atitudinea lor ofensivă, deoarece elevii prof. Costel Petrea au fost individualiști și au cooperat slab, iar adversarii au mai punctat de două ori pe contre. Până la final, „Vrănceanu” n-a izbutit decât să marcheze golul de onoare. Cu 4-1 și încurajată frenetic de pe margine de șapte colege de clasa a XII-a, Colegiul Catolic a devenit prima campioană a acestei competiții. Trebuie spus că fotbaliștii de la Catolic datorează mult sexului frumos, deoarece și de pe margine au fost coordonați de o profesoară, dna Otilia Lazăr.
Premiile au constat în cupe, diplome, echipament de joc și mingi, fiind acordate echipelor de pe podium, dar și la individual, unde Catolic i-a avut pe golgeter – David Cocârlă, și cel mai bun portar – Gabriel Horvat, iar „Mangeron” pe MVP – Adrian Leonache. Premierea a fost efectuată de primarul Romeo Stavarache, viceprimarul Mihai Șuștac, directorul Direcției Sport din Primărie, Gabriel Lupu, și organizatorul de facto, Vasile Jâmbu. „Această Cupă s-a desfășurat în spiritul pe care ni l-am dorit”, a spus la final primarul Stavarache. „Ceea ce ne-am propus a fost ca elevii să facă sport, să fie în competiție, chiar dacă nu practică sport de performanță. Îi felicit pe toți cei care au jucat în această cupă, ei inaugurând oficial terenul sintetic al Stadionului «Constantin Anghelache». Eu sper ca aici să se desfășoare multe alte competiții de fotbal. Investițiile municipalității în bazele sportive vor continua. De-aici și de pe «Lucrețiu Avram» vor ieși viitorii fotbaliști ai Bacăului și, de ce nu?, ai României”, a declarat la final primarul Romeo Stavarache.
Peter KELMANN
Alexandra Ilieş a zis
Consider că termenii folosiţi în acest articol(„sfinţi” şi „măicuţe”) nu sunt cele mai potrivite apelative pentru elevii acestui colegiu. Noi nu suntem nici „sfinţi”, nici „măicuţe” ci simpli elevi ai unui colegiu serios. Din câte ştiu, redactarea unui articol se bazează pe informaţii veridice şi nu pe prejudecăţi şi stereotipuri. Vă rugăm să reveniţi asupra articolului! Mulţumim!