Asociația Pro-Infrastructură laudă UMB pentru mobilizarea spectaculoasă pe A7 Buzău-Focșani. Cu toate acestea, reprezentanții ONG-ului susțin că în ciuda eforturilor, deschiderea celor 80 km de autostradă în 2024 nu este posibilă.
„Să dăm Cezarului ce este al Cezarului: fără să avem cifrele exacte, în primele 6 luni ale lui 2024 cei de la UMB probabil că au stabilit un record național, așternând un volum uriaș de umpluturi și asfalt pe un singur proiect într-un asemenea interval de timp.
Mulțumim muncitorilor care își lasă ani din viață în teren, inhalând cantități impresionante de praf și noxe. Respectele noastre!
În ciuda acestui efort colosal, ne menținem poziția că nu vom circula pe TOȚI cei 80 de kilometri dintre Buzău și Focșani în 2024. Pur și simplu sunt prea multe structuri care trebuie finalizate, cât și terasamente (umpluturi), asfalt și, desigur, parapetele de protecție, marcajele și elementele critice din afara părții carosabile„, notează reprezentanții asociației care monitorizează proiectele de infrastructură din România.
Mai departe, cei de la API fac un rezumat al progreselor pe loturi și își dau cu părerea vizavi de posibilitatea deschiderii traficului pe unele sectoare de autostradă în acest an.
Primul lot, ciotul de la Buzău, are termen contractual august 2024 și, după cum este evident, nu va fi respectat. Tot în august este scadent și lotul 4, celălalt capăt, celebra „cocoașă” de la Focșani. Septembrie este un obiectiv fezabil pentru a circula pe cocoașă, însă doar între nodurile Focșani Nord (DN2) și Mândrești (DN23), iar pe legătura DN2-DN2D sperăm în octombrie.
Din fericire, sunt șanse foarte mari să se inaugureze și alt(e) segment(e) în 2024 între Focșani și Buzău, devansat, secțiunile centrale (2 și 3) având termen contractual aprilie 2025.
În opinia noastră, o variantă ar fi Buzău-Râmnicu Sărat (vreo 30 de kilometri, fără nod intermediar), dacă UMB se concentrează puternic pe imensul pod peste Râmnic unde abia s-a început instalarea grinzilor metalice. Avem asfalt mult, pasaje pe și peste A7 relativ puține de făcut – totuși câteva sunt mai dificile.
Sau se poate decide concentrarea efectivelor UMB pe Mândrești-Râmnicu Sărat (aproximativ 36 km). Aici avantajul este că sunt 3 noduri (Slobozia-Ciorăști, Bogza/Căiata și Râmnic) și, chiar dacă sunt destule structuri de făcut, nodurile dese scad riscul de „totul sau nimic”.
Facem un apel la bunul simț ingineresc pe care știm că-l au cei care conduc destinele UMB și le cerem să își regrupeze forțele pe A7 Focșani-Buzău în așa fel încât să maximizeze numărul de kilometri inaugurați. Altfel, riscăm să alergăm după 80 de kilometri și să prindem mult mai puțini.
un ongist a zis
Noroc de oamenii care muncesc, (vezi UMB) ca mai au si ong-istii astia hastagisti din ce sa manance o paine si sa-si dea cu parerea.
Multumim UMB, cat despre ONG-isti, ii invitam sa se angajeze la UMB, poate termina mai repede „cocoasa” de la Focsani.
Sanatate!
Ong a zis
Fără ONG-usti nu ai ști nimic. Ei fac ceva productiv. Dacă tot ai timp să scrii comentariile poate te angajezi tu la UNB
Ong a zis
Și cei de la zdbc.ro ar trebui să se angajeze la UMB ca nici eu nu fac chipuri nimic după părerea ta ?
Ulrich von Tire Bouchon a zis
Sunt nascut in Romania, insa cea mai mare parte a vietii am petrecut-o in Vest. Scoala, inclusiv. Dupa cum se observa, vorbesc bine romaneste.
Am tot stat si analizat ce anume deosebeste Romania si romanii din tara de poparele care au performante constante si consistente. Incet, incep sa imi dau seama. Suferim (ca sa fiu solidar) de un narav foarte prost – cel de a lauda. Citesc zilnic tot felul de articole, mai mult sau mai putin pozitive despre ce-a facut nea primarul, deputatul, senatorul, ministrul si asa mai departe. Ca primarul a mai asfaltat o strada. Ca deputatul a mai depus un proiect de lege. Ca senatorul a criticat eu stiu ce. Ca ministrul a mers pe teren ca sa constate. Si asa mai departe.
Nu e nimic rau atunci cand presa constata, consemneaza, vorbeste despre activitatea asa-zisilor lideri care ocupa functii publice. Problema apare atunci cand incep oamenii incep sa comenteze.
Vaaaai, multumim, domnule primar ! Deputat, senator etc. Multumim, sa traiti, sa vi se inmulteasca familia, sanatate si virtute !
Ei, aici intervine diferenta dintre romani si cei care traiesc in tari normale la cap.
In tarile alea, nimeni nu iti multumeste pentru ca ti-ai facut treaba. Esti angajat si platit ca sa prestezi o munca. Daca faci ceea ce e normal sa faci, adica sa dai dispozitie de asfaltare, sa introduci legislatie in Parlament, sa te duci pe teren samd. Romanii sunt foarte impresionati atunci cand cineva, fie el bugetar sau privat, isi face datoria pentru care este platit.
O data nu am auzit sa fie laudata o persoana publica in tara in care locuiesc. Laudata ca a facut ce tre sa faca.
UMB isi face treaba pentryu care este platit cu bani. La final, dupa ce se termina – in termen – lucrarea, constatam daca e ok calitativ si spunem, de-abia la final MULTUMESC, BRAVO !
Astia de la oengeuri isi fac si ei treaba, pentru ca treaba lor este sa critice. Nu sa laude. Sa ne aduca pe toti cu picioarele pe pamant.
Treaba ministrilor si a altor bugetari este sa isi faca treaba. Sa nu caute atentia publica, ci doar sa vada ca ceea ce scrie in fisa lor de post este respectat.
Daca am inceta sa fim un popor atat de sentimental, ba vai ca uite ce a facut primarul, ba vai ce decizii bune a luat nea prim-ministrul samd. am fi mult mai departe.