• acesta este proprietatea firmei Letea și a fost deschis fără să aibă autorizație sanitară de funcționare • dacă vreun băcăuan se îmbolnăvea, nu-i rămînea decît să dea firma în judecată, dar trebuia să dovedească că s-a îmbolnăvit acolo
Ștrandul Letea a solicitat, în cursul zilei de ieri, autorizația sanitară de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Bacău. Asta după ce aproape două săptămîni a funcționat fără acest aviz. „Am primit solicitarea ștrandului și s-au luat măsurile de eliberare a autorizației, mai ales că modernizările de aici fac ca locul de agrement să îndeplinească toate condițiile cerute de noi”, ne-a declarat medicul Marin Buștiuc, director adjunct la DSP Bacău.
Cum de a fost totuși posibil ca administratorii de la ștrandul Letea să deschidă fără să aibă autorizația sanitară, mai ales că aici vin sute de copiii și adulți, care s-ar putea îmbolnăvi în orice moment? Ce s-ar fi întîmplat dacă se ajungea într-o astfel de situație? Cine răspundea?
O explicație la toate aceste întrebări a încercat directorul Marin Buștuc. Acesta ne-a explicat că ștrandul aparține societății Letea. Cei care se ocupă de ștrand au depus dosarul de autorizare la Registrul Comerțului, care are obligația, conform legii, să se ocupe ulterior de obținerea tuturor avizelor. Cel puțin așa ne-a declarat Marin Buștuc. Dosarul a fost depus și, de aceea, solicitarea de autorizație a ajuns mai tîrziu, după ce ștrandul a fost dechis.
L-am întrebat pe directorul Buștuc cine răspundea în caz că vreun băcăuan contacta între timp vreo boală de la ștrandul amintit. „Societatea Letea”, a răspuns adjunctul de la DSP, care a admis, în final, că firma avea obligația să depună documentația pentru autorizație cu 15 zile înainte de a deschide. Astfel, cei de la Letea ar fi avut timp să primească actele și apoi să deschidă. Dacă cineva s-ar fi îmbolnăvit de la ștrand, singura posibilitate de a trage pe cineva de acolo la răspundere ar fi fost să dea proprietarul acestuia în judecată. „Dar să poată dovedi că a contactat boala de acolo”, a precizat directorul Buștuc, care a insistat că apa este verificată periodic și că e bună. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns