Reprezentanții celor două societăți de termoficare din Bacău, CET și Termloc, susțin că firmele pe care le reprezintă nu au nici o vină în ce privește tarifele mai mari pe care băcăuanii sînt obligați să le plătească la întreținere și că vina trebuie găsită în altă parte. Vasile Drăgușanu, directorul CET Bacău, susține că sistemul de termoficare pe care îl administrează permite practicarea unor tarife medii, chiar dacă procentul de contorizare este foarte scăzut. Drept dovadă, firma a calculat prețurile medii contorizate, care au fost, pentru lunile decembrie și ianuarie, undeva în jurul a 29.000 lei/mp. „Nu avea cum să nu iasă tariful practicat de noi. Calculele pe care le-am efectuat în această lună au fost realizate plecîndu-se de la tariful mediu contorizat și suprafețele utile declarate de asociațiile cu care noi colaborăm. Cred că datele pe care le-au declarat la noi sînt altele decît cele după care au calculat ei costurile, de aici și diferența în plus față de tariful mediu contorizat”, a găsit o explicație Vasile Drăgușanu.
De partea cealaltă, Dumitru Crîșmaru, directorul Termloc, a declarat că firma pe care o administrează a respectat întocmai prevederile Ordonanței 6. „De două săptămîni lucrăm în continuu pentru a pune în practică acest act normativ, chiar dacă ordonanța a făcut referire la un sistem de termoficare. Ori, la noi, sînt 38 de centrale termice, fiecare cu specificul și programul propriu de funcționare. Nu avem nici o vină în ce privește tarifele practicate de asociații”, a spus Crîșmaru.
Indiferent de pozițiile celor două societăți furnizoare de utilități termice din Bacău, un lucru este cert: băcăuanii plătesc mult mai mult decît prețul mediu pe metru pătrat anunțat de cele două societăți din Bacău. Așa cum arătam și în ediția noastră de ieri, diferențele pe care băcăuanii trebuie să le suporte din propriul buzunar sînt de cel puțin 6.000 de lei în plus la fiecare metru pătrat, însă există și situații în care plusul ajunge și pînă la 11.000 de lei pentru fiecare metru pătrat. Concluzia locatarilor care au plătit întreținerea a fost că Ordonanța 6 nu este valabilă decît pe hîrtie și că nu are nici un suport în realitate. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns