Tarifele maxime practicate de firmele de transport public pentru călătoria școlarilor nevoiți să facă naveta între casă și unitatea de învățământ vor fi modificate, a anunțat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, duminică, 25 august, în cadrul unei videoconferințe la care au fost invitați să participe toți reprezentanții conducerilor Inspectoratelor Școlare Județene din țară.
Astfel, prețul unui abonament lunar pentru un traseu de 3 km nu poate depăși suma de 15 lei, față de 166 lei cât era până acum, iar pentru un traseu de 50 km, maximul admis pe care-l pot solicita transportatorii pentru un abonament va fi de 42 lei, față de 491 lei. Măsura, a comunicat ministrul Educației Naționale, va fi stabilită printr-o hotărâre de Guvern în curs de aprobare în această săptămână și vine să reglementeze „plafonarea prețului acceptat pentru decontare pentru transportul elevilor navetiști, ca urmare a abuzurilor pe care unii transportatori le-au comis, stabilind tarife exorbitante pentru abonamentele lunare”.
În județul Bacău, problema decontărilor cheltuielilor cu naveta elevilor apasă greu pe umerii unităților administrativ-teritoriale, ai Inspectoratului Școlar Județean și, în primul rând, ai părinților de copii navetiști, acestea aflându-se, susțin reprezentanții locali ai Sindicatului Liber în Învățământ, în unele cazuri, abia la nivelul lunii octombrie 2012. Mai mult, spun surse din cadrul Sindicatului, la nivelul județului Bacău sunt redactate numeroase cereri de acționare în instanță prin care părinții elevilor navetiști solicită recuperarea banilor. (Mădălina Rotaru)
vivian a zis
Păi, dacă sunt reglementări de guvern de ce să apese ,,ceva” pe umerii ,,cuiva”? Comunitatea și mai ales ISJ-ul, această fantomă ( cu madam Dinu de 1oo de ani pe acolo) să-și facă datoria .Asta-i tot!
vivian a zis
Aaaaaaaaaaaaaaaa! Era să uit! Despre ce sindicat vorbiți?