Biblioteca „Mihai Eminescu” a Scolii cu Clasele I-VIII „George Enescu” din Moinesti are, incepind de anul trecut, un blog destinat cu precadere elevilor scolii, dar si cadrelor didactice, parintilor, tuturor celor pasionati de lectura. Doar dupa citeva luni, biblioteca scolii a inregistrat peste 2.500 de vizitatori ai site-ului (la 23 ianuarie 2012), care s-au aratat interesati sa afle cit mai multe informatii despre activitatea bibliotecii, cit si despre evenimentele cultural-artistice desfasurate de elevii scolii moinestene.
Una dintre activitatile inedite ale elevilor Scolii „George Enescu” postate pe site-ul bibliotecii a fost si cea intitulata „Un banut pentru o carte”, lansata din initiativa si sub indrumarea profesorilor de limba romana in anul 2003, actiune care se deruleaza si astazi, si la care au contribuit din plin, toti elevii scolii.
Astfel, a fost posibila achizitionarea unui numar de peste 500 de carti si reviste, reusind astfel sa se depaseasca impasul generat de resursele financiare reduse, de multe ori inexistente, alocate pentru achizitionarea de carti si reviste scolare.
„Pentru elevi, si nu numai, am creat un blog ce include o colectie bine structurata de date, informatii si evenimente culturale dintre cele mai diverse, precum si programul manifestarilor cultural-educative desfasurate de catre elevii nostri”, a declarat dna Lacramioara Onea, bibliotecarul scolii si administratorul site-ului, care le propune elevilor spre lectura, o serie de subiecte de mare interes precum: „Biblioteci celebre”, „Fotolii inteligente in biblioteca”, „Invitatie la lectura”, „Semnul de carte”, „Bookmark Project”, „Jurnalul unui pusti”, „Calendar cultural”, „Maxime si cugetari”, „Poate nu stiai”, „Iubiti cartea!” etc.
Biblioteca Scolii „George Enescu” din Moinesti, al carei fond gestionar contine peste 14.000 unitati de biblioteca ( carti, reviste s.a.), a primit pe data de 8 mai 1997, numele Luceafarului poeziei romanesti, Mihai Eminescu. „Biblioteca scolara este o componenta esentiala a oricarei strategii pe termen lung de alfabetizare, educatie, informare si dezvoltare economica, sociala si culturala.
Ea are nevoie de o finantare suficienta si regulata pentru a putea dispune de personal bine format, de documente, tehnologii si echipamente… Biblioteca scolara este un partener esential al retelei locale, regionale si nationale de biblioteci si centre de informare”, se arata in „Manifestul UNESCO pentru Bibliotecile Scolare”. (Romulus Dan BUSNEA)
Lasă un răspuns