Elevii cantemireni de clasa a XI-a de la profilul matematică-informatică cu engleză intensiv au oportunitatea să se numere printre cei 10 norocoşi care vor participa la un stagiu de pregătire în Marea Britanie.
Această şansă vine în contextul implicării colegiului oneştean în cadrul proiectului „Future career? Touch IT!“, finanţat prin programul Erasmus+ KA1 – Learning Mobility of Individuals, 2016 – 2018.
Acesta este un parteneriat cu organizația Training Vision din Portsmouth, organizație cu experiență în domeniul proiectelor europene de formare profesională și de parteneriat, angajată în dezvoltarea culturii mobilității prin promovarea dialogului intercultural, a creativității și capacității de inserție profesională.
Echipa de implementare este formată din prof. Daniela Piștea, prof. Felicia Filip, prof. Cristina Enache, prof. Aliana Ifrim, iar echipa de selecție a participanților din prof. Roxana Ciugudean, prof. Crina Drug, prof. Otilia Panfil, prof. Diana Tanga și prof. Daniela Lungu.
Proiectul presupune mobilitatea în Marea Britanie, a două fluxuri de câte 10 elevi, începând cu data de 22 iulie 2017, respectiv 2018, pentru o perioadă de 21 de zile. Ei vor învăța să realizeze aplicații pentru sistemul de operare Android participând la cursuri și activități practice, sub îndrumarea unui tutore, profesor universitar la Universitatea Portsmouth.
În toată această perioadă vor trebui să completeze, zilnic, un jurnal de activitate, iar la final, un raport individual. De asemenea, în ultima zi în Portsmouth aplicația realizată va fi evaluată de către o comisie de la Universitate și vor primi certificate conform cu standardele europene.
În clasa a XII-a, elevii participanți la stagiul de practică vor avea posibilitatea să-și dovedească abilitățile dobândite în cadrul unui simpozion de diseminare, „Click pe informație“, iar la finalul anului școlar vor realiza un soft pentru obținerea certificatului de atestare a competențelor profesionale în aplicația studiată.
Principalul obiectiv al proiectului este îmbunătățirea competentelor profesionale specifice unui specialist cu calificare medie în domeniul IT, în vederea tranziției de la școală la viața activă și o integrare profesională cât mai bună pe piața muncii. (Adina Hanu)
Lasă un răspuns