– vaccinul impotriva gripei A/H1N1 va fi gata in noiembrie – elevii, profesorii si gravidele vor fi primii vaccinati impotriva gripei AH1N1
Primele transe de vaccin impotriva gripei AH1N1 vor fi realizate la sfirsitul lunii octombrie, pentru ca din 21 noiembrie, Agentia Nationala a Medicamentului sa elibereze autorizatia de punere a lor pe piata, se arata intr-un comunicat de presa al Miniterului Sanatatii. Incepind cu aceasta data se va putea demara si vaccinarea, propriu-zisa, a categoriilor cu risc crescut de imbolnavire. „Conform planului de actiune stabilit de Minister, categoriile care au prioritate la vaccinarea impotriva gripei AH1N1 sunt cadrele medicale, personalul din cadrul serviciilor esentiale, copiii din toate unitatile de invasamint si femeile insarcinate”, a precizat Marinela Pascu, consilier superior Biroul Relatii Publice si Comunicare din cadrul Directiei de Sanatate Publica Bacau. Pina la sfirsitul anului, Institutul Cantacuzino Bucuresti va produce cinci milioane de doze de vaccin, acesta urmind sa fie distribuit sub denumirea Cantgrip, doar in retea inchisa, in cadrul campaniei Ministerului Sanatatii. Potrivit planului de actiune al Ministerului, in vederea prevenirii raspindirii virusului AH1N1, pina pe 30 septembrie, fiecare scoala va organiza sedinte cu parintii pentru a li se prezenta masurile ce se impun pentru evitarea imbolnavirilor in unitatea de invatamint, precum si ore de dirigentie destinate informarii si educarii elevilor.
Vaccinul impotriva gripei A/H1N1 va fi gata in noiembrie
Institutul de cercetare-dezvoltare pentru Microbilogie si Imunologie “Cantacuzino” (INCDMI) a informat Ministerul Sanatatii ca primele transe de vaccin pandemic vor fi realizate la sfirsitul lunii octombrie. Conform calendarului transmis de Institut, in data de 28 octombrie 2009 vor fi finalizate primele serii de vaccin, urmind ca in 21 noiembrie a.c., Agentia Nationala a Medicamentului sa elibereze autorizatia de punere pe piata. Astfel, incepind cu aceasta data se va putea trece la vaccinarea propriu-zisa a categoriilor cu risc. Cele 5 milioane de doze de vaccin pandemic pe care Institutul Cantacuzino are capacitatea sa le produca vor fi finalizate la sfirsitul lunii decembrie a.c. Vaccinul va purta numele de CANTGRIP si va fi distribuit numai in retea inchisa, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii, campanie care va debuta in luna decembrie a.c.
Institutul de cercetare-dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie (INCDMI) “Cantacuzino” este o institutie emblematica pentru medicina româneasca care anul acesta a fost declarata unitate strategica si a fost inclusa in Compania Farmaceutica Româna. In acest fel, Ministerul Sanatatii a cautat sa evite privatizarea sau farimitarea acestei unitati.
Guvernul României a aprobat in luna august a.c. un Memorandum care are in vedere infiintarea Companiei Farmaceutice Române (CFR). Compania va ingloba o unitate de elita a productiei de medicamente din România, respectiv “Antibiotice” Iasi, impreuna cu unitatea de productie a Institutului “Cantacuzino”, CN “Unifarm”, “Sanevit 2003” Arad si Oficiul Central de Stocare pentru Situatii Speciale. Scopul infiintarii acestei unitati strategice la care unic actionar va fi statul român este acela de a asigura in conditiile dificile din perioada actuala, dar si in viitor, productia de antibiotice, medicamente pentru bolile cardiovasculare, oncologie, vaccinuri si, eventual, insulina impreuna cu asigurarea capacitatii de depozitare si distributie a acestora. Totodata, caracterul strategic al acestei institutii va permite raminerea ei in proprietatea statului si va evita trecerea in zona privata, fara a exclude insa parteneriate/cooperare in productie cu mari companii farmaceutice.
Activitatile de sanatate publica si de cercetare dezvoltare ale INCDMI “Cantacuzino” vor continua si se vor dezvolta prin parteneriat/asociere cu Institutul National de Sanatate Publica care se va crea in viitorul apropiat prin unificarea institutelor si centrelor de sanatate publica regionale. Acest parteneriat va permite finantarea corespunzatoare a activitatilor de sanatate publica si va oferi INCDMI “Cantacuzino” posibilitatea de a redeveni centrul national metodologic si de coordonare a activitatilor de diagnostic microbiologic.
The Punisher a zis
Vad ca nimeni nu a avut curaj sa comenteze!
Felicitari pt vaccin ! Ca de obicei noi niciodata nu suntem in stare sa descoperim nimic . Doar sa plagiem !
Varul Vinnie a zis
In 1969, i s-a recunoscut profesorului Paulescu meritul pentru descoperirea tratamentului antidiabetic. Asa ca nu ne minimaliza ca si natie in ceea ce priveste aportul in medicina.