Cristina Breahnă Pravăț, președinta Consiliului Județean Bacău, a primit, ieri, vizita oficială a Excelenței Sale, Alfredo Durante Mangoni, ambasador al Italiei la București, și a lui Federico Mozzi – șeful Biroului Economic și Comercial.
În cadrul discuției, au fost trecute în revistă principalele aspecte care contribuie la derularea colaborării bilaterale între România și Italia. „Cel mai important rămâne, pentru mine, faptul că atât de mulți băcăuani sunt stabiliți pe teritoriul italian, loc care le-a devenit “acasă”. Acesta este motivul pentru care consider esențială menținerea și dezvoltarea cooperării româno-italiene”, a relatat, pe Facebook, președinta Breahnă-Pravăț.
Breahnă-Pravăț l-a felicitat pe ambasador pentru studiul realizat de Ambasada Italiei la București, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, privind impactul investițiilor italiene și al comerțului cu Italia asupra economiei românești, date aferente perioadei 2013-2023. Conform acestuia, companiile italiene au generat un impact semnificativ asupra economiei românești. Italia se confirmă așadar drept al patrulea investitor din România, datorită prezenței în țară a peste 50.000 de companii cu o participare italiană la capital. În ceea ce privește importurile și exporturile, Italia este al doilea partener comercial al României.
„Consiliul Județean Bacău reconfirmă angajamentul de a susține și de sprijini companiile italiene care au ales să își desfășoare activitatea în Bacău! Deschiderea Italiei spre cooperare locală ne onorează și ne responsabilizează deopotrivă, iar fiecare întâlnire de acest fel ne aduce mai aproape de o administrație care conectează oameni, idei și oportunități reale. Împreună, insieme, putem pune umărul la dezvoltarea comunităților în care trăiesc români și italieni, deopotrivă!”, a mai declarat președinta CJ Bacău.
Guvernul Italiei este de dreapta, dominat de formatiunea Fratii Italiei (Fratelli d’Italia), partid conservator de dreapta, considerat in mod fals si incorect, inainte de a castiga alegerile parlamentare, drept partid de extrema dreapta. FdI este aliat pentru a face majoritatea cu Liga Nordului (dreapta), Partidul Actiunii Sardiniene (nationalist), Forza Italia (centru-dreapta), grupul Autonomilor (suveranisti) si independenti, avand majoritatea in ambele camere legislative. Premier este GIORGIA MELONI, considerata drept cea mai de dreapta prim-ministra italiana din perioada post-belica. Formatiunea Fratelli d’Italia are si reprezentanti la nivelul Parlamentului European, facand parte din Grupul Reformist Conservator (ECR), la fel ca si AUR. Partidul care este la conducerea Italiei este considerat drept euro-sceptic, a refuzat sa o voteze pe Ursula, este pro-Trump. La nivelul Parlamentului European, acest grup politic din care face parte Fratelli d’Italia, AUR, formatiuni politice puternice din Polonia, Cehia si alte 14 tari membre UE il are ca vice-presedinte pe George Simion, si ca presedinte pe Giorgia Meloni.
Italia, in ciuda faptului ca este condusa de catre un guverm asa-zis de extrema-dreapta, dar care este doar suveranist, nu a dat faliment, nu a devenit o paria internationala, ba iata ca este primita, prin ambasadorul de la Bucuresti, la casele socialiste de prin judetul Bacau.