Termon a reluat furnizarea apei calde și a căldurii în Onești de la începutul săptămînii trecute, iar de atunci problemele de ordin tehnic se țin lanț. În mod normal, de aceste servicii ar fi trebuit să beneficieze toți locuitorii municipiului care sînt racordați la rețeaua centralizată de distribuție, însă, din cauza acestor probleme, multe zone n-au primit deloc sau au rămas în cîteva zile fără apă caldă și căldură.
În primele zile s-au înregistrat două avarii în zonele „Moldova” și bulevardul Republicii, unde conductele au cedat din cauza temperaturii ridicate a agentului termic, iar blocurile din jur au rămas fără aceste servicii. Angajații Termon au reușit să rezolve în timp relativ scurt problema însă, imediat după aceea, au apărut alte defecțiuni asemănătoare. „În prezent se lucrează la repararea unor tronsoane pe străzile Emil Rebreanu, George Călinescu și florilor, în paralel au lucrări la defecțiuni de mai mică amploare din alte zone”, ne-a declarat Constantin Pavăl, directorul Termon.
Bineînțeles, în timpul în care se remediază avariile, oneștenii care locuiesc în zonele respective nu vor avea apă caldă și căldură. Problemele numeroase au drept cauză, potrivit conducerii societății, faptul că sistemul de distribuție este învechit, iar Termon nu a avut timpul necesar pentru a face toate reparațiile după ce l-a preluat, în vara acestui an, de la SC Onedil. Deficiențele înregistrate la sistemul de distribuție nu sînt singurele, în multe alte cazuri oneștenii fiind privați de aceste servicii din cauza defecțiunilor produse în interiorul blocurilor de locuințe unde, de starea conductelor, ar fi trebuit să se intereseze locatarii. „Sînt probleme la 40 de blocuri din oraș din cauza țevilor sparte de la subsoluri. Proprietarii ar trebui să înțeleagă că au nu numai drepturi, ci și obligații”, afirmă directorul Termon, care a adăugat că angajații societății pe care o conduce vor interveni în primul rînd la defecțiunile de la conductele care aparțin Termon. În cazul avariilor din blocuri, răspunderea aparține integral locatarilor care ar fi trebuit să remedieze defecțiunilor din timp. Faptul că nu au apă caldă și căldură pare să nu-i deranjeze pe toți cei la care serviciile nu au ajuns încă. De altfel, și mulți dintre cei care primesc apă și căldură își pun problema furnizării acestora conform unui program, pentru ca, astfel, costurile întreținerii să fie reduse. „Din punctul nostru de vedere, furnizarea agentului termic cu program este nerentabilă, însă, dacă cei care au contract cu Termon doresc acest lucru, vom fi nevoiți să ne conformăm”, ne-a declarat Constantin Pavăl. „Deocamdată nu s-au primit cereri concrete de la proprietari sau de la asociațiile de proprietari din municipiu, ci numai sesizări verbale”, a spus directorul Termon, care a mai adăugat că în aceste condiții este imposibil să se realizeze un program coerent de furnizare. (Romeo SĂLBATECU)
Lasă un răspuns