Noua locație a fost construită printr-un proiect cu finanțare europeană.
Societatea Siltur Moinești va proceda, pe 29 decembrie, la recepția finală și la promovarea proiectului „Realizarea unei structuri de primire turistică în Moinești”, pus în aplicare cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional. În fapt, este vorba de intrarea în circuitul turistic a uneia dintre cele mai importante pensiuni turistice din județul Bacău, Pensiunea Royal, construită la cele mai înalte standarde cerute de domeniul de ei activitate. Noul obiectiv este situat pe strada Liberății, la numărul 4.
Administratorul societății moineștene, omul de afaceri Constantin Popa, cunoscut în special pentru investițiile în turism, dar și pentru performanța de a accesa fonduri europere și guvernamentale în nu mai puțin de zece proiecte (dintre care cinci implemenate, trei în desfășurare și două în evaluare), a semnat contractul de finanțare pentru pensiunea din Moinești acum un an și jumătate. Investitorul are o lungă experiență în domeniul turismului, prin administrarea Pensiunii Montana, din Slănic Moldova. „M-am hotărât să fac un pas înainte în turism, sau mai bine spus să încerc să țin pasul cu standardele care se poartă acum în domeniu și să construiesc o nouă pensiune, o soră geamănă cu prima, dar mult mai frumoasă și mai arătoasă” – ne declara Constantin Popa la momentul semnării contractului de finanțare. Noul proiect a avut, astfel, în vedere, construirea unei pensiuni selecte în Moinești, o oază de liniște și bun gust într-o zonă care are vechi valențe turistice, având în vedere potențialul turistic pus în valoare cu circa o sută de ani în urmă pe baza izvoarelor minerale de aici și a rezevației naturale de pin negru, declarată monument al naturii.”
Noul proiect are o valoare totală de aproape 1,5 milioane de lei, din care valoarea eligibilă totală este de peste 1,18 milioane. Aproape 830.000 de lei au venit, în acest proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Constantin Popa este primul doctor în agroturism al Universității de Științe Agricole și Medecină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”. Timp de zece ani a condus mai multe unități economice din agricultură, iar după 1990 s-a lansat în afaceri și în domeniul turismului montan. Teza sa de doctorat, „Studii privind dezvoltarea agroturismului și a managementului acestuia în zona montană a județului Bacău”, a apărut și în volum. La scurt timp, de sub teascurile tipografiei, sub egida editurii Terra Nova, din Iași, a apărut și volumul „Itinerarii turistice montane”, ajunsă la ediția a doua, „revizuită și completată”.
Inaugurarea pensiunii va avea loc de la ora 12,00. (Petru DONE)
Lasă un răspuns