• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Top Story / Peste 88 000 de elevi din județ încep școala pe 5 septembrie! Prefectul Bacăului le cere directorilor de școli să pună accent pe siguranța elevilor și pe gestionarea chibzuită a resurselor

Peste 88 000 de elevi din județ încep școala pe 5 septembrie! Prefectul Bacăului le cere directorilor de școli să pună accent pe siguranța elevilor și pe gestionarea chibzuită a resurselor

Redactie 23 august 2022 8 comentarii

LikeShare

Peste 88 000 de elevi din județul Bacău vor începe școala pe 5 septembrie, iar unitățile de învățământ din județ trebuie să fie pregătite. În acest sens, prefectul județului, Lucian Bogdănel, a convocat o ședință în sistem de videoconferință, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, cu toți directorii de școli, dar și cu reprezentanții IPJ, IJJ, ISU și DSP care au transmis directorilor de școli îndrumări specifice, conform cu atribuțiile ce le sunt conferite de lege.

Foto: Prefectul Lucian Bogdănel și inspector școlar general Anca Egarmin

„Mă preocupă, în mod particular, calitatea actului educațional care nu poate fi consolidată decât dacă este dublată de un management educațional cel puțin echivalent pe planul organizării și eficienței. În jur de 88.000 de elevi vor începe școala pe 5 septembrie, în cele 172 de unități de învățământ din județ (cărora li se adaugă 307 unități arondate), context în care am apreciat că este oportun să transmit directorilor de școli principiile ce jalonează, în opinia mea, funcționarea optimă a sistemului școlar în noul an”, a spus prefectul.

Care sunt cerințele prefectului Lucian Bogdănel pentru directorii de școli

În cadrul videoconferinței, prefectul Lucian Bogdănel a dorit să afle de la directorii de școli care e stadiul concret al pregătirilor pentru începerea noului an școlar, dar și să le transmită câteva cerințe.

„Ce am cerut:

Gestionarea eficientă a resurselor și evitarea risipei: acolo unde este posibil – și trebuie să fie posibil! – inclusiv realizarea de economii (ex. consumul de energie, de utilități – apă, consumul chibzuit de furnituri și alte produse necesare bunei funcționări a unității școlare);

Accentul pus pe siguranța în școli și o atenție sporită acordată fenomenului de consum substanțe psiho-active (nu mai e pentru nimeni o noutate că vârsta asociată consumului de astfel de substanțe este tot mai scăzută, iar tinerii sunt mediul de predilecție în care stupefiantele sunt diseminate);

Conlucrare, cooperare, colaborare cu primăriile, astfel încât să nu existe două voci distincte, antagonice, atunci când vorbim despre educație în plan local – una a conducerii școlii, cealaltă a conducerii primăriei (fie că ne referim la burse școlare, investiții în infrastructura educațională sau diverse decontări pe care primăriile le fac nu fără un efort bugetar considerabil, mai ales în această perioadă);

Încurajarea adoptării de noi tehnologii și digitalizarea procesului educațional: este adevărat că 2020 & 2021 au demonstrat că învățământul on-line scârțâie și poate nu e cea mai strălucită soluție, dar tehnologia poate ajuta – indiscutabil – la eficientizarea predării, prin multitudinea de surse disponibile în mediul on-line, accesul facil la informație etc.

Construirea unor parteneriate durabile, în sprijinul educației, cu Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Direcția pentru Sănătate Publică: sunt instituții de forță, verificare și control ale căror îndrumări prompte au venit, nu o dată, în sprijinul nemijlocit al școlilor, asigurând buna funcționare a acestora sub un climat de siguranță, ordine și sănătate publică.

Poate că nu trecem prin cea mai simplă perioadă din viețile noastre: dar contextul general ne obligă să ne ridicăm la înălțimea provocărilor de zi cu zi pe care, împreună, suntem condamnați să le gestionăm cu pragmatism și să le depășim cu brio”, a transmis Lucian Bogdănel.

LikeShare

Din categoria: Top Story Etichete: an scolar, Lucian Bogdanel, videoconferinta

Reader Interactions

Comentarii

  1. Prefectu' lu... a zis

    23 august 2022 la ora 2:55 pm

    A invatat sa se exprime, Bocanel?

    Răspunde
  2. Florin a zis

    23 august 2022 la ora 3:07 pm

    ‘Prefectul Bacăului le cere directorilor de școli să pună accent pe siguranța elevilor și pe gestionarea chibzuită a resurselor’, Practic prefectul le cere directorilor sa isi faca meseria, sa actioneze conform atributiilor pe care le au, o interventie la fel de utila ca elicopterele alea care zboara noaptea deasupra Bacaului, nimic spectaculos intr-o tara normala.
    O gestionare chibzuita a resurselor ar fi si desfiintarea prefecturilor, a inspectoratelor scolare judetene, o comasare a judetelor in regiuni…renuntarea la capusele astea care sug bani de la buget fara sa produca ceva concret.

    Răspunde
    • Maria T. a zis

      23 august 2022 la ora 10:02 pm

      Directorii au la dispozitie fonduri care se calculeaza in functie de numarul de copii din scoala. Or, aici apare problema, pentru ca una este sa conduci o scoala construita in 1900 toamna, unde reabilitarile au fost facute de catre PRIMARIE cu preturi colosale (coruptie), si unde daca se sparge o teava, si se sparge, te costa de te-ndoaie. Problema este ca aruncam bani pe tancuri si avioane, salariile profesorilor sunt cele mai mici din Uniunea Europeana (fara Bulgaria) DESI ATENTIE, COPIII CARE SE INTORC DIN ITALIA DE PILDA, SUNT ABSOLUT ANALFABETI, DESI AU PLECAT DIN ROMANIA CU PERFORMANTE NORMALE. Tara asta nu are nicio sansa daca nu reparam invatamantul. Si asa ceva nu se poate face cu doi lei, si cu contracte date pe spranceana. Cate milioane de lei au fost irosite pe panourile de plexiglas din timpul plandemiei ? Stiti ce sume colosale au platit SCOLILE pe masti si pe teste ? Cati bani au fost aruncati pe tablete de cea mai joasa calitate, dar care au fost cumparate cu preturi colosale ? (prin contracte ale statului !)

      Răspunde
  3. Deșteptarea a zis

    23 august 2022 la ora 10:07 pm

    Vraja mării!!! Îi doare in cot pe toți, mai ales pe directorii de școli, vezi la Antipa! Ciofu și Bilbor dorm ca la pension,bă nu Ciofu se mai trezește așa din când în când și mai înjură prin curtea școlii câte un elev care îi iese în cale, în rest ziua trece,leafa merge….bla,bla… competență zero

    Răspunde
  4. Adi a zis

    24 august 2022 la ora 9:16 am

    A devenit si acest Pacala mare specialist in probleme de invatamant, ca de altfel si nulitatea de langa el, un alt mare zero.

    Răspunde
  5. anonim a zis

    24 august 2022 la ora 9:59 am

    „chibzuinta a resurselor” Ce resurse? = ceea ce cumpara parintii pentru scoala + fondul scolii+fondul clasei
    Scoala ofera doar clasa si educator/invatator/profesor. De cele mai multe ori parintele are de cumparat uniforme foarte scumpe, care trebuie schimbate destul de des deoarece copii sunt in crestere si multe cati si materiale auxiliare…..etc
    La scoala se cere hartie igienica, servetele, creta/marker,….

    Răspunde
    • ... a zis

      24 august 2022 la ora 12:12 pm

      ….saltele, paturi, scaunele la gradinite, atentii pentru Doamnele, asta daca reusesti sa te combini si prinzi un loc. Un adevarat business pentru unii sistemul de invatamant ‘gratuit’ din Romania.

      Răspunde
  6. Carmen a zis

    28 august 2022 la ora 9:26 pm

    Rusine sa va fie! Nu sunteți în stare sa faceți o cresa de stat numai particulare!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Bărbat bănuit de furturi din locuințe, identificat și reținut de polițiști. A spart și locuința unei femei de 67 de ani

Buhuși: Percheziții domiciliare la hoți de lemne. Ei au furat și camerele de supraveghere din zona pădurii Ciolpani

VIDEO: Sponsorizări și donații de peste 67.000 de euro la Gala FSC. Vezi cine sunt laureații celei de a XXII-a ediții

Mii de români sunt așteptați la Noaptea Muzeelor 2025

Anunț de mediu

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • fairy la Eurodeputatul Benea, mesaj înaintea finalei prezidențiale: Fără banii UE, România va fi în colaps! Izolaționismul şi retragerea în carapacea înşelătoare a autarhiei nu pot fi o opțiune de luat în calcul!
  • Adrian la Eurodeputatul Benea, mesaj înaintea finalei prezidențiale: Fără banii UE, România va fi în colaps! Izolaționismul şi retragerea în carapacea înşelătoare a autarhiei nu pot fi o opțiune de luat în calcul!
  • SEPTEP la Foto: Zeci de băcăuani s-au mobilizat pentru Nicușor Dan în centrul orașului, în penultima zi de campanie
  • Arian la Eurodeputatul Benea, mesaj înaintea finalei prezidențiale: Fără banii UE, România va fi în colaps! Izolaționismul şi retragerea în carapacea înşelătoare a autarhiei nu pot fi o opțiune de luat în calcul!
  • Diana la Foto: Zeci de băcăuani s-au mobilizat pentru Nicușor Dan în centrul orașului, în penultima zi de campanie

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău