In statiunea Slanic Moldova, petrecerea sfirsitului de an a adunat peste 1.000 de turisti sositi din toate colturile tarii si din strainatate. In general, conditiile de cazare oferite au corespuns cerintelor, pensiunile situindu-se la inaltime si cu acest prilej, iar mesele festive au fost incarcate cu bucate traditionale, dar si cu felurite delicatesuri, stropite cu bauturi dintre cele mai alese. Hotelierii si patronii de pensiuni din zona s-au intrecut in a oferi programe speciale pentru vacanta de Revelion.
Astfel, pe linga masa festiva si petrecerea de Anul Nou, turistilor li s-au propus activitati recreative si distractive in mijlocul naturii, precum plimbarile cu ATV-urile sau concursurile de sanius. Spre deosebire de anii trecuti, cind a aparut ca varianta optionala, masa festiva de revelion, a fost si ea inclusa in oferte. In plus, pachetul de servicii a cuprins pensiune completa, iar camerele au fost inchiriate pentru sejururi de trei, patru, sau cinci nopti de cazare. O varianta de petrecere a Anului Nou pe care au oferit-o majoritatea patronilor de pensiuni din zona a reprezentat-o si focul de tabara, cu tuica fiarta si produse din gospodaria proprie, iar balurile mascate au atras ca un magnet turistii la petrecerea Carnavalului din noaptea de 1 spre 2 ianuarie. „Pentru noi a fost minunat, deoarece, pe linga faptul ca ne-am distrat de minune, am putut beneficia in toate aceste zile si de climatul relaxant, cu efecte tonifiante ale Slanicului, de izvoarele sale minerale, care ne-au refacut dupa mesele copioase”, ne-a relatat familia Dobricioiu din Galati, care si-a petrecut sejurul la una dintre pensiunile statiunii. Medicii din statiune au recomandat dupa mesele imbelsugate o cura de detoxifiere, pentru eliminarea toxinelor acumulate si prevenirea dezechilibrelor sitemului imunitar, tulburarilor digestive, oboselii, migrenelor sau obezitatii. Printre remediile recomandate turistilor s-au numarat infuzia de ceai verde sau flori de soc, ceaiurile de papadie, de coada-calului si de patlagina, in paralel cu renuntarea pentru citeva zile la carne si la grasimi. In locul acestora, au fost recomandate fructele, sfecla rosie, sucul de varza, excelente intr-o astfel de cura.
Lasă un răspuns