In aceasta perioada, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau a initiat o serie de masuri in scopul prevenirii toxiinfectiilor alimentare, mai ales ca se apropie sarbatorile pascale. O atentie deosebita, angajatii DSVSA o acorda supravegherii untatilor propuse pentru abatorizarea mieilor si locatiilor propuse pentru comercializarea carnii de miel. Alaturi de Piata Centrala si Piata Sud Bacau, Piata Onesti, Piata Buhusi, Piata Tg. Ocna si Piata Darmanesti, pe „lista” inspectorilor sanitari-veterinari se regasesc si unitatile de tip supermarket. „In baza unui program de lucru stabilit se verifica modul in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare din toate pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, valorificare si de alimentatie publica. Va fi sanctionata orice incalcare a prevederilor legislatiei sanitare veterinare in vigoare”, a precizat dr. Vasile Zaharia, director coordonator la DSVSA Bacau. In perioada premergatoare sarbatorilor pascale va fi asigurata permananta inclusiv in zilele de simbata si duminica, va fi afisat programul de lucru si numarul de telefon (0234/586233; 0234 586372) la care bacauanii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.
Lasă un răspuns