Polițiștii au trecut în revistă modul de operare al tâlharilor .
Ramona IONESCU
Polițiștii băcăuani au trecut în revistă tâlhăriile comise în timp asupra poștașilor sau bătrânilor și s-au gândit că nu ar strica o instruire a acestora, în cazul unor viitoare atacuri. Polițiștii din cadrul Secției 1 Bacău și de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității s-au dus la sediul Oficiului Poștal de Distribuție Centralizată Bacău și au stat de vorbă cu 70 de factori poștali. „Angajații Poștei Române au fost instruiți cu privire la modul de acțiune în anumite situații – declară inspectorul principal Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău – reanalizând situațiile reale privind tâlhăriile comise asupra poștașilor din țară și modul de operare al infractorilor”.
Un poștaș și-a înscenat propria tâlhărie
Cel mai răsunător caz în care a fost implicat un poștaș din Bacău s-a întâmplat în luna februarie 2012. Un poștaș de 32 ani a furat banii pensionarilor, înscenându-și, în complicitate cu un prieten, o tâlhărie într-o scară de bloc din municipiul Bacău. Cu o zi înainte de a înscena atacul, poștașul i-a spus prietenului său că va avea asupra sa o sumă mare de bani, oferindu-i indicii cu privire la ora și locul unde trebuia să-l aștepte. Într-o scară de bloc de pe strada Alecu Russo, poștașul i-a dat amicului său aproximativ 50.000 de lei și un spray lacrimogen care i-a fost pulverizat în față. Ulterior, poștașul a sunat la 112, reclamând că a fost tâlhărit. Polițiștii au făcut cercetări și au găsit aproximativ 40.000 lei în apropierea Stadionului Municipal Bacău, într-un recipient metalic. Poștașul era un împătimit al jocuri mecanice și vroia să folosească banii pentru a-și acoperi datoriile.
Instruire pentru bătrâni
Un alt echipaj de poliție a stat de vorbă cu bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bacău. La activitate au participat peste 50 bătrâni, cărora polițiștii le-au oferit informații utile cu privire la tâlhării sau înșelăciuni. „Bărbații au fost sfătuiți să fie atenți cu portofelele, să nu le poarte în buzunarul din spate, iar femeile să nu poarte bijuterii de valoare, să evite aleile sau locurile izolate, să păstreze telefonul mobil în buzunar sau în poșetă, iar dacă au senzația că sunt urmărite, să solicite ajutor”, a spus Butnaru.
Lasă un răspuns