Forțele de ordine sunt cele care ar trebui să verifice zilnic dacă persoanele care au decizii de carantină chiar le respectă, adică nu părăsesc domiciliul, riscând astfel să transmită virusul, dacă îl au și nu au și simptome.
Numărul persoanelor care au fost sau sunt verificate că respectă sau nu deciziile de carantină este impresionant, dacă stăm să analizăm și creșterea semnificativă a cazurilor pozitive.
„DSP Bacău transmite zilnic către CJCCI Bacău situația deciziilor de carantină emise pentru contacții de caz confirmat. Până la data de 22.10.2020, ora 9,00, au fost emise 6.972 de decizii de carantină”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bacău. Zilnic, acest număr variază. De exemplu, doar în data de 21 octombrie, DSP a emis 217 astfel de decizii.
În aceste condiții, și activitatea polițiștilor este determinată de numărul de oameni de verificat, dar în același timp și de alte evenimente la care este necesară prezența poliției. „Activitatea de verificare a persoanelor care se află în carantină, la domiciliu, reprezintă o prioritate de acțiune, numărul zilnic de verificări fiind diferit în funcție de efectivele care acționează în teren și evenimentele care se produc și necesită intervenția poliției”, a precizat insp.Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.
Tot polițiștii sunt cei care aplică amenzi pentru nepurtarea măștii, fac verificări la agenții economici, pe lângă activitățile curente.
Gherasim Ovidiu a zis
Asa e cu civilizatia. Suedia a facut tot ce a facut pe recomandari catre populatie, care a inteles si s-a conformat la masuri mult mai lejere ca ale noastre.
In Romania, poporul nostru intelept stie ca e o conspiratie mondiala care-i baga cipuri in cap si nici gand sa stea acasa, iese pe strada sa lupte cu oculta asa ca ne trebuie la fiecare cetatean cate un politist.
Sau poate saracii stau acasa, dar na, cum sa aiba statul incredere daca nu-i vede un politist cand fac din mana de pe balcon la pasarile calatoare.
Costica Rusescu a zis
In loc sa se ocupe de probleme adevarate, se pune o presiune extraordinara pe ei pt a da amenzi oamenilor ce nu poarta masca ! Trist
Mihai Traian a zis
Va veni Curtea Constitutionala si Avocata Poporului si vor impune politiei sa nu-i urmareasca fiindca in acest mod se atenteaza la libertatea omului,asa cum s-a intamplat cu dclararea amenzilor ca ne fiind constitutionale.
Mihai S. a zis
Las’ ca nici inainte de pandemie politistii nu se prea omorau cu meseria. Nu stiu daca ati facut vreodata vreo sesizare, daca ati avut de-a face cu politia ca victima sau pagubit, dar asa o lentoare a politiei in a rezolva problemele noastre, reprosuri si plansete ca muncesc prea mult, ca-s prost platiti, ca-s prost dotati si nu au fonduri. Serios? Dar meseria cand ne-o facem domnilor? Cand prestam pentru salariile, nu chiar mici, beneficii cacalau, pensionari devreme samd?
In politia romana, de toate felurile (jandarmerie, politie nationala, diicot, locala, …. si alte denumiri) trebuie facute reforme, schimbati sefii si SCOLARIZATI TOTI. Baietii astia sunt nepregatiti rau (majoritatea), sunt si profesionisti printre ei, dar nu se vede pafurea din cauza uscaturilor.
Costică a zis
Sunt surmenați săracii de ei! Să nu se pensioneze la 45 de ani! Mai bine la 30 de ani și după pensionare să se angajeze din nou, să cumuleze pensia cu salariul!