Thermoenergy Group SA Bacău, furnizorul de căldură în sistem centralizat, a încheiat primul an din istorie cu un profit de peste 5 milioane de lei, echivalentul unui milion de euro. Din 2014, compania a avut pierderi de 8-12 milioane de lei anual, care erau suportate de la bugetul local. Pentru prima oară, „Bacăul și băcăuanii nu au suportat costurile!”, declară Florin Pavăl, managerul Thermoenergy Group SA.
Bilanțul pe 2021 indică trecerea companiei Consiliului Local Bacău pe profit substanțial. La o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, evidențele Thermoenergy înregistrează un profit de peste un milion de euro. „Fără echipa din jurul meu, nu făceam nimic”, declară Florin Pavăl, managerul fostului CET. El a preluat postul în 2018, iar performanța economică a fost însoțită și de creșterea transparenței, toate cheltuielile și contractele fiind publicate pe site-ul Thermoenergy.
Un alt motiv de mândrie pentru conducerea furnizorului centralizat de energie termică este că „Bacăul și băcăuanii nu au suportat costurile!”. Practic, din banii achitați de băcăuani la bugetul local nu s-a plătit niciun leu la Thermoenergy.
De asemenea, numărul reclamațiilor celor branșați la Thermoenergy este mai mic de 7 ori decât în anii trecuți, ceea ce reflectă numărul mai mic de avarii.
O altă reușită majoră este faptul că Thermoenergy Group SA Bacău este singurul CET din țară care s-a conformat termenului limită de 1 mai 2022 și a cumpărat deja certificate CO2 de 25 de milioane de lei. CET-uri din orașe mai bogate, Timișoara, Oradea, Arad, nu au reușit însă să se conformeze.
Care este viitorul Thermoenergy?
Profitul istoric al Thermoenergy este notabil, însă explozia prețului gazelor impune o strategie în sistemul de încălzire. În viitor, managerul Florin Pavăl este convins că, în general, încălzirea va fi a CET-urilor, nu în sistem individual. „Va fi complicat să-i convingem pe oameni să se întoarcă la sistemul centralizat, dar asta depinde de noi și de prețurile pe care le vom oferi”, spune Pavăl.
În această iarnă, „s-a resetat întreaga gândire”, afirmă managerul centralei băcăuane: „Instituțiile publice care nu sunt racordate la noi sunt practic în faliment. Soluția este ca aceste instituții să se racordeze la sistemul centralizat, pentru ca banii să nu se risipească!”.
Pavel Ionel a zis
Felicitari! Un mare OM si un profesionist adevarat! Iata ca se poate si la noi la Bacau. Pacat ca celelalte intreprinderi au cazut in mana samsarilor, eram departe cu directori marca Florin Paval. Bravo, domnule director!
BauBau a zis
Pierderile din rețea suportate de Consiliul Local.
Subvenționarea căldurii și apei calde de la buget.
Garantarea achizitionarii gazelor cu ajutor de la primărie.
Hala management. Corect profit.
Florin Paval a zis
Buna ziua!
Nu am raspuns niciodata la comentarii in 4 ani De aceea va rog ,pentru lamuriri, sa ma contactati la 0738999099.
Cu stima, Florin Paval
valentin a zis
Nu il cunosc pe acest domn director general Paval, dar pe langa meritele pe care vad ca le are privind managementul unei unitati care lucra pe pierderi are si un mod barbatesc de a se face inteles ,fara a se ascunde de responsabilitate, avand puterea de a dialoga cu cei care ii contesta activitatea !!! FELICITARI si mult succes !!!
Popa Gheorghe a zis
Sunt si banii mei acolo! Presedintele de asociatie a pus aparate la subsol si masoara caldura trimisa in bloc. Eu care am centrala proprie,platesc,pentru ca trec niste tevi de-ale lor prin apartamentul MEU. E corect d-le Paval ce faceti?
Sau,sa tai tevile alea,ca doar sunt ale mele……?