UPDATE: Pentru Ziarul de Bacău, Nina Chiper, managerul CRAB, a declarat că știe despre nemulțumirile oamenilor: „Sunt multe, și pe bună dreptate! În acest weekend, a fost un consum foarte mare de apă, ceea ce a afectat rezervele. Acum încercăm să refacem stocurile, așa se explică problemele din oraș. Sperăm ca de mâine dimineață situația să se îmbunătățească”
Știrea inițială:
Băcăuanii care locuiesc în zonele înalte din municipiu, se plâng că nu au presiune la apă. Situația se datorează lucrărilor pe care le efectuează CRAB la rețea.
EXPLICAȚIILE CRAB
În data de 9 iunie, CRAB a demarat prima etapa dintr-o serie de investitii complementare Rezervei de apa a municipiului Bacau.
Alimentarea cu apa a consumatorilor din Bacau si Margineni este asigurata din cele trei rezervoare aflate in incinta Statiei de Tratare Barati, astfel: un rezervor de 10.000 mc apovizionat cu apa prin intermediul aductiunii Valea Uzului – Barati; doua rezervoare de 5.000 mc aprovizionate cu apa din frontul de captare Margineni.
Etapele ulterioare investitiei demarate in data de 9 iunie, vizeaza lucrari de inlocuire a instalatiei hidraulice amplasate in interiorul celor două rezervoare de 5.000 de metri cubi.
In aceste conditii, in urmatoarea perioada de timp (60 de zile), prin rotatie, vor fi scoase din uz cele doua rezervoare, in scopul realizarii investitiilor contractate. Ansamblul hidraulic/conductele ce urmeaza a fi inlocuite au o vechime de 60 de ani, in conditiile in care durata de viata este de 40 ani.
Intr-un comunicat de presa, CRAB subliniaza faptul ca, in mod normal, consumul de apa potabila asigurata prin reteaua de distributie in municipiul Bacau este de 2.000 – 2.2000 mc/h.
Intr-un comunicat de presa, CRAB subliniaza faptul ca, in mod normal, consumul de apa potabila asigurata prin reteaua de distributie in municipiul Bacau este de 2.000 – 2.2000 mc/h.
CRAB are în vedere reducerea capacitatii de stocare a apei potabile cu 5.000 mc, cat are fiecare din cele doua rezervoare, și cresterea cerintei de apa potabila din ultima perioada, pe fondul cresterii temperaturii, inregistrandu-se pe timpul zilei varfuri de consum cca. 2.500 – 2.700 mc/h,
„Mentionam ca in intervalul de timp in care se vor efectua, prin rotatie, lucrari la cele doua rezervoare, vom putea asigura un volum de apa de 1.700 – 1.900 mc/h, acest lucru resimtindu-se in perioadele de timp in care consumul este foarte mare, printr-o presiune a apei mai scazuta, in zonele inalte si la capetele de retea. De asemenea, in scopul refacerii stocurilor, in intervalul orar 23 – 05, cand cerinta de apa este scazuta (1.300 – 1.700 mc/h), vom lua masura reducerii presiunii de furnizare”, anunță CRAB.
Catalin a zis
Nu sunteti sănătoși! In plină pandemie de coronavirus și temperaturi de pe 30 de grade voi opriți apa??? Abia așteptăm alegerile! Mai puțin de 3 luni!!!! O sa ținem minte când votam!!!
Vasile a zis
Dar ce trebuie sa stie un locatar de la etajele superioare din zonele mai inalte pentru a avea apa ? Cand, intre ce ore etc ?
:-) a zis
Ar fi bine sa se facă program cu apa,ca nu moare nimeni dacă se da apa cu program…
ANDREI a zis
Era vb ca va scadea debitul intre 23-5. Acu nu curge apa nici ziua. Mai rau ca la tara.
Ion a zis
Cu scuzele lor nu mă pot spăla . Eu daca stau in zona mai înaltă a orașului si de cate ori sa da apa cu program nu am plătesc același preț cu cel care are in permanenta nu playrdc mai putin. De ce nu se face o redirectionare pe zone e greu de montat niste vene costa niste nenorociti
Ion a zis
În București cand se opreste apa se scade un metru cub de apa de la plata. La noi se baga aer sa scoată pierderile.
alpinist a zis
Oare nu le crapa obrazul de rusine asa-zisilor ” edili” care se fotografiaza zambitori de cate ori au ocazia .
Care obraz si ce rusine!
Melintina Popescu a zis
Ce au facut toata iarna, ca nu a fost ger , puteau lucra linistiti. Mai mare rusinea, cu Bistrita si Siretul in buza orasului si nu avem apa. Halal administratii am avut. S-au peridat toti ca la plimbare si confortul minim care tine de civilizatie lipseste. Probabil la luarea deciziilor lipsesc cei de specialitate si sunt numiti politic, altfel nu inteleg cu ce se ocupa . Cand incaseaza salariul nu le este rusine ??????