Primăria Slănic Moldova a devenit proprietară pe terenurile unde se află trei dintre izvoarele de apă minerală pentru care este renumită stațiunea montană din județul Bacău. Izvoarele achiziționate sunt „300 DE SCĂRI”, „SONDA 2”și „IZVORUL 3”.
Achiziția s-a făcut la licitația organizată de lichidatorul fostului proprietar al terenului pe care se află izvoarele, SC Flora SRL Slănic Moldova, care a preluat activele activele de la SC Perla Moldovei SA.
Terenurile pe care se află izvoarele „300 DE SCĂRI”, „SONDA 2”și „IZVORUL 3” au fost câștigate de primărie, cu o ofertă de 79.000 de lei, puțin peste 17.500 de euro.
Primarul Gheorghe Baciu și-a exprimat pe Facebook satisfacția pentru reușita licitației.
„Astăzi am facut încă un pas spre normalitate în stațiunea Slanic-Moldova! Am câștigat licitația pentru cele 3 terenuri de la izvoare! Deși cei care vor sa se îmbogățească din resursele noastre naturale nu au lipsit, astazi i-am invins! Însă lupta nu se termina aici, vom continua sa luptam si pentru celelalte izvoare si pentru licența de exploatare a acestora, astfel încât resursa cea mai importantă a frumoasei noastre stațiuni sa revină acolo unde i-a fost locul tot timpul- la comunitate!”, a consemnat primarul Baciu.
Apa minerală de la izvoarele din Slănic Moldova este recomandată pentru tratarea tulburărilor digestive, hepatobiliare, metabolice si nutritionale, reumatismale degenerative si diartritice, cardiovasculare, respiratorii, ginecologice șamd.
uncas a zis
Un pas mic pentru comunitate un pas mare pentru statiune!
Antim Kokonuli a zis
Mai nea’ Ghita , ia bani europeni si adule pe toate la primarie , cu o conditie : sa nu se ocupe oarece sharlatani de ele , prin care sa sifoneze bani publici . Acum , nici nu ma gandesc ca i-ar trece prin cap cuiva de la primarie asa ceva .
Felix a zis
Cine a mai participat la licitatie??? Cui au apartinut pana acum aceste izvoare??? E interesant de stiut.
Medusa a zis
Avand in vedere ca celulele care invelesc stomacul pe interior traiesc doar trei zile, a bea apa minerala (cu uncontinut ridicat de compusi toxici )e fix… frectie. Daca ati fostin drumetie pe versantul de unde vin apele”vindecatoare” atunci sus ati observat un camp de sonde dezafectatecu lacuri de pacura in jur si paduri uscate. Cam asta e apa de la Slanic…
sa cumparati izvoarele ati cerut parerea Academiei Romane? Asai ca nu?
ionita a zis
acest primar, xxx duce pe toata lumea in derizoriu, avand un interes PERSONAL in a prelua aceste izvore . voi credeti ca il intereseaza de pacienti?? il intereseaza sa consume cineva apa terapeutica?/ normal ca DA. dar pe bani multi. vrea taxe, vrea sa desfinteze sanatoriul balnear, vrea totul numai al lui…cica ce sanatate in slanic moldova ne trebuie, zise el, baciul!!!
ati votat un pacalici, se lauda cu partia de schii, facuta de altii.. sa vedeti voi ce va lasa asta in 4 ani de mandat…hotii striga vine dna… va pup
– comentariu cenzurat