Vasile Spiridon are o experiență de 35 de ani în domeniul criticii și istoriei literare, timp în care semnătura i-a fost constant prezentă în principalele reviste de specialitate din țară. În toți acești ani, el a avut peste 1300 de apariții publicistice, însumând studii, eseuri, articole, comentarii critice, cronici și recenzii literare.
Profesorul de la Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și de la Universitatea de Economie din Bratislava asigură rubrici permanente la revistele lunare „Ateneu” (din 1990) și „Convorbiri literare” (din 2004), precum și la trimestriala „Hyperion” (din 2000). Încă din 1991, criticul băcăuan a avut prezențe sporadice în săptămânalul „România literară” până în 2018, an din care deține o rubrică permanentă.
Odată cu dispariția, în urmă cu câteva săptămâni, a lui Nicolae Manolescu (Doctor honoris causa al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău), Vasile Spiridon a fost angajat ca redactor la revista pe care cel mai important critic și istoric literar român postbelic a condus-o din 1990. Prezența universitarului băcăuan în redacția și în paginile celei mai prestigioase reviste literare din țară este un semn de recunoaștere a unei activități constante și competente pe tărâmul literelor de mai bine de trei decenii.
Printre colegii de breaslă, Prof. univ. dr. Vasile Spiridon este considerat a fi istoricul literar al momentului actual.
Lasă un răspuns