Mai mulți profesori veniți cu programul Erasmus au luat lecții de fabricat bere, la Onești, unde au vizitat fabrica și au gustat câte un pahar din produsul finit.
Fabrica de bere „Albrau” a fost gazdă pentru 22 de cadre didactice din cinci țări europene. Aflați în Onești în cadrul unui program „Erasmus” intitulat „Făcut de două mâini”, profesorii participanți au vizitat întreaga fabrica de bere ”Albrau” și s-au familiarizat cu procesul tehnologic de fabricare a berii, de la fierbere și până la îmbuteliere și expedierea produsului finit. Sosiți din Suedia, Turcia, Italia, Grecia și Polonia, oaspeții au participat și la o degustare a tuturor mărcilor de bere produse în fabrică: Albrau, cu și fără alcool, Zimbru, Asbeer și Dobru.
Vizitatorilor li s-a explicat că toate ingredientele folosite (malț, hamei, orz), sunt achiziționate de la furnizori cu tradiție în industria berii, recunoscuți la nivel mondial, iar rețeta de fabricație este de proveniență germană. Grupul de profesori s-a declarat încântat de gustul berii din Onești, iar unii dintre ei spus că o vor căuta în țările lor de origine. Mărcile Albrau sunt exportate în Grecia, Spania, Italia, Cipru și Bulgaria.
Fabrica de bere ”Albrau” are 100 de angajați, iar principalul produs fabricat, berea ”Zimbrul”, este marcă înregistrată din anul 1875. Întreaga fabrică a fost retehnologizată, iar recent a fost dată în funcțiune o nouă linie de îmbuteliere, complet automatizată, cu o capacitate de 9.000 de doze de 0,5 litri pe oră.
Cristina Chirculescu a zis
Proiectul se derulează la Școala Gimnaziala Nr.1, Onesti
ionut a zis
ce prostie.. in loc sa ne invete istoria ei invata despre bere!! nu mai era nimic de vizitat in romania decat o fabrica de bere.. ce imbecili organizatori.. !!