Omul de afaceri Constantin Popa, din Slanic Moldova, cunoscut in special pentru investitiile in turism, dar si pentru performanta de a pune la treaba fonduri in nu mai putin de cinci proiecte cu finantare europeana si guvernamentala, a semnat, la inceputul acestei saptamini, si cel de-al saselea contract de finantare de acelasi tip. Constantin Popa nu a parasit domeniul in care a facut majoritatea investitiilor si in urma carora in Slanic Moldova functioneaza, de citiva ani, una dintre cele mai bune pensiuni turistice, Montana. „M-am hotarit sa fac un pas inainte in turism, sau mai bine spus sa incerc sa tin pasul cu standardele care se poarta acum in domeniu si sa construiesc o noua pensiune, o sora geamana cu prima, dar mult mai frumoasa si mai aratoasa” – spune investitorul. Noul proiect are, astfel, in vedere, construirea unei pensiuni selecte in Moinesti, o oaza de liniste si bun gust intr-o zona care are vechi valente turistice, avind in vedere ptentialul turistic pus in valoare cu circa de o suta de ani in urma pe baza izvoarelor minerale de aici, a rezevatiei naturale de pin negru, decalarta monument al naturii.
Contractul de finantare semnat la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est de Constantin Popa, in numale societatii Siltur Slanic Moldova, pe care o administreaza, are o valoare totala de aproape 1,5 milioane de lei, din care valoarea eligibila totala este de peste 1,18 milioane. Aproape 830.000 de lei vor veni, in acest proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Constantin Popa este primul doctor in agroturism al Universitatii de Stiinte Agricole si Medecina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”. Timp de zece ani a condus mai multe unitati economice din agricultura, iar dupa 1990 s-a lansat in afaceri si in domeniul turismului montan si a reusit performanta de a fi investitorul din judetul Bacau cu cele mai multe proiecte finantate cu bani europeni, intre care trei proiecte Phare si unul Sapard (pe agroturism montan). Teza sa de doctorat, „Studii privind dezvoltarea agroturismului si a managementului acestuia in zona montana a judetului Bacau” a aparut in volum. La scurt timp, de sub teascurile tipografiei, sub egida editurii Terra Nova, din Iasi, a aparut si volumul „Itinerarii turistice montane”, ajunsa la editia a doua, „revizuita si completata. (Petru DONE)
un bacauan a zis
E si foarte select orasul asa ca chiar era necesara o asemenea pensiune!
gabi a zis
e bine totusi ca se mai creeaza cateva locuri de munca intr-un orasel din ce in ce mai saracut !