Băcăuanii mai au de așteptat cel puțin un an finalizarea lucrărilor de modernizare a Insulei de Agrement. Începute în trombă în aprilie 2015, după câțiva ani de licitații anulate, lucrările sunt realizate de consorțiul CONBAC SA, SSAB-AG SRL, Moldocor SA și Casa Design SRL.
La scurtă vreme după începerea lucrărilor, constructorii s-au lovit de probleme ale proiectului, executat de altă companie și care era imposibil de transpus în practică. Execuția Aqualandului de la Insula de Agrement s-a blocat la 60%, însă finanțarea europeană, de 50% din totalul de 7,47 milioane de euro, nu s-a pierdut încă, deoarece s-a obținut o amânare de la Uniunea Europeană, până în 2018.
„Reproiectăm restul lucrărilor de executat, aproximativ 30%, și vom demara licitația pentru finalizarea Insulei”, a anunțat ieri primarul Cosmin Necula. Una dintre principalele probleme ale proiectului este cu parcarea de la intrare, care a fost proiectată fără să se țină cont că află peste un câmin de apă important al Bacăului.
Primarul Necula nu a precizat nimic despre continuarea lucrărilor, după reproiectare, dacă se vor face cu același consorțiu sau nu, însă a apreciat că acesta a fost de bună credință. Pentru a-și putea finanța activitatea curentă, Conbac SA a început demersurile pentru contractarea unui credit de circa un milion de euro.
Dacă licitația pentru reproiectare va fi contestată, practica arată că litigiile pot dura 1-2 ani, până la semnarea contractului.
adrian a zis
Parcare nu blocata de un camin de canalizare ci de colectorul de canalizare (o conducat mare subrterana) ce preia apele uzate din zona nordica a orasului si „peste care” s-au executat blocurile de langa Lidl si lidl-ul (PLUS, la vremea aia ) si de care toti functionarii Primariei stiau, inclusiv cei de la Urbanism, si tot au aprobat proiectul. Deci, au inghitit cu totii galusca, dar acum arata cu degetul in alta parte! Pentru istorie!
Costel a zis
Bravo Adrian! Ca la nebuni in acest oras. Ca despre borfasi stim.
Coco a zis
Un oraș minunat in care s-a construit haotic. Nu avem un cartier rezidențial ca in marile orașe sau centru istoric ci miZerie pe străzi si clădiri construite de fiecare cum a dorit. Mi-e sila de acest oraș in care trăiesc.sa mai răspundă si cei ce dau autorizații sau greșesc pe banii publici. Daca se pierde finanțarea europeană cine plătește? Probabil prostimea
Petrea Gheorghe a zis
Lasand la o parte ca blocul turn de langa LIDL a putut fi aprobat vin cu o ntrebarem, nu e putea cncepe un sistem de stalpi care sa incalece colectorul si lasata parte din capat libera si etajul phtea a fie construit normal??
Sau se poare gasii o solutie de inglobare in beton a portiunii cu pricina si nu mai e nici un pericol.
In ce priveste aqa parcul daca nu sunt probleme la partea de rezistenta la partea hidraulica se pot gasii solutii, eu cred ca se taraganeaza ca sa aiba soarta podului din Neamt.