• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Economie / Puiul Fericit de Agricola este ridicat în grad, astăzi, la Bruxelles

Puiul Fericit de Agricola este ridicat în grad, astăzi, la Bruxelles

Ziarul de Bacau 5 iunie 2014 Lasă un comentariu

LikeShare

gustul produsului băcăuan va fi premiat de 50 de chefi. De astăzi, Puiul Fericit poate purta pe etichetă 2 stele aurii.

TS2.Econ.pui

Puiul Fericit de Agricola Bacău va fi, astăzi, 5 iunie, una dintre vedetele ceremoniei de recunoaștere a produselor alimentare și băuturilor premiate pentru gust de International Taste & Quality Institute (iTQi), la a zecea ediție a manifestării „iTQi Superior Taste Award”. Institutul va acorda produsului românesc 2 stele aurii și calificativul gust remarcabil, precum și dreptul de a purta pe etichetă marca iTQi vreme de trei ani.

Juriul va reprezenta 15 naționalități diferite și va fi format din 50 de chefi și 50 de somelieri, membri ai celor mai prestigioase instituții culinare din Europa, cum ar fi Maîtres Cuisiniers – Franța, Académie Culinaire de France, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands Association de la Sommellerie Internationale (ASI) pentru băuturi. „Cel mai calificat juriu din lume” – după cum susține iTQi -, a acordat Puiului Fericit Agricola 2 stele aurii și calificativul „Gust remarcabil”, precum și dreptul de a purta marca iTQi vreme de trei ani. Similar cu celebrul ghid Michelin de gastronomie, International Taste & Quality Institute nu organizează un concurs, ci recompensează produse pe baza meritelor acestora.

Numai produselor care au primit un punctaj mai mare de 70% li se va acorda un „Premiu pentru Gust Superior” și, respectiv una, două sau trei stele aurii. La o stea aurie și nota generală între 70 și 80%, calificativul este „Gust bun”, la două stele aurii nota generală este între 80 și 90% și calificativul „Gust remarcabil”, iar la trei stele aurii și punctajul general egal sau peste 90% calificativul este „Gust excepțional”.

Analiza senzorială derulată în cadrul acestui eveniment este bazată pe intensitatea plăcerii gustative. Astfel, în timpul testelor, fiecare produs este degustat în orb (degustătorul nu știe ce degustă conform unei proceduri foarte riguroase de analiză senzorială. Degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi gătite în casa propriei familii, nu în conformitate cu standardele restaurantelor lor. Fiecare produs evaluat conform unui raport de analiză senzorială dezvoltat după criterii cum ar fi mirosul, imaginea, gustul, gustul de după, textura etc. sunt toate luate în considerare de fiecare membru al juriului. Chef-ii, de asemenea, adaugă comentarii scrise și, atunci când este necesar, sugestii de îmbunătățire.

„Puiul Fericit – ne-a declarat Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola – confirmă ceea ce este: un produs de foarte bună calitate și conform cu cele mai riguroase standarde internaționale existente, pe care consumatorul român l-a cerut. Puiul Fericit este răspunsul companiei noastre la nevoia românilor de a reveni la gusturi și la obiceiuri tradiționale, autentice. Am auzit adesea, în ultimii ani, de la diverși oameni, că la Agricola puiul chiar are gust de pui. Peste 50 de chefi de notorietate mondială spun astăzi ca are un gust remarcabil. Asta înseamnă că gospodina din România are dreptate și este cel mai prețios maestru al gătitului pentru cei dragi”.
Astăzi, la Bruxelles vor fi prezenți, din partea Agricola, Carmen Gavrilescu, managerul de marketing al companiei, și Iftene Gîlea – șeful fermei unde crește Puiul Fericit.

LikeShare

Din categoria: Economie, Top Story

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Noaptea Muzeelor 2025, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău

Aerostar SA Bacău anunță un profit în scădere semnificativă. Vezi explicațiile conducerii companiei!

Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia

Alianța USR-AUR de la Primărie, invocată în dezbaterea prezidențială: “Nicușor Dan nu știe că Viziteu este în Primăria Bacău, unde avem o alianță”

Barleta aduce muncitori indieni la fabrica din Bacău. „Tinerii nu își doresc să muncească în producție”

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • Dragos la Noaptea Muzeelor 2025, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău
  • dan la Barleta aduce muncitori indieni la fabrica din Bacău. „Tinerii nu își doresc să muncească în producție”
  • puneti mana pe carte la Barleta aduce muncitori indieni la fabrica din Bacău. „Tinerii nu își doresc să muncească în producție”
  • Nicu la Aerostar SA Bacău anunță un profit în scădere semnificativă. Vezi explicațiile conducerii companiei!
  • Lalo la Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău