Agricola Bacau revine in atenţia consumatorilor cu o noua inovatie in portofoliul de produse: „Puiul Fericit”, creat special pentru cei care vor sa-si aduca aminte de gustul, savoarea, consistenta si chiar de culoarea puiului de altadata, crescut la curte. Noul produs intra in gama altor inovatii lansate de Agricola, de curind, Puiul Familist si Puiul Antistres.
Fermele în care este crescut Puiul Fericit au dimensiuni reduse, sint situate i-o zona izolata, cu vegetatie bogata, de padure, respecta tiparul adaposturilor traditionale in care puii au o densitate la sol foarte mica si sint amenajate astfel incit permit ieşirea puilor in aer liber. Puiul Fericit este hranit, timp de 70 de zile, dupa o reteta in care porumbul reprezinta 80%, proces ce asigura o calitate deosebita a carnii, asemnea pasarilor crescute la curte. „Puiul hranit astfel si scos afara, la iarba verde – spune Tatiana Cimpoesu, vicepresedintele Agricola. Este o noutate atit pentru industria de profil, cit si pentru consumatori. Ideea «Puiului Fericit» a pornit de la un «insight» (o intuitie) al presedintelui companiei, domnul Grigore Horoi, care a simtit oportunitatea abordarii acestui segment de nisa, cu un potenţial semnificativ de creştere in următorii ani, care se bazeaza pe interesul tot mai crescut al consumatorilor pentru o alimentatie sanatoasa. Estimam ca «Puiul Fericit» va creste vinzarile de carcasa de pui cu 5%, intr-o primă faza”.
Pe linga modalitatea de crestere, Puiul Fericit aduce pe piata locala de profil un atribut in premieră: fiecare pui din aceasta categorie poate fi urmarit cu precizie dupa arborele sau genealogic, prin implantarea unui inel (crotaliu) în pielea aripii, la virsta de o zi. Crotaliul va fi purtat pe întreg parcursul celor 70 de zile – perioada de crestere optima – si se va regasi pe carcasa rezultata la abatorizare. „Cu acest crotaliu, ca element de trasabilitate, Agricola garanteaza consumatorilor ca fiecare pui este controlat ca descendenta. Asiguram, astfel, puiului o trasabilitate materiala (spre deosebire de cea referitoare la lot), prin care stim in orice moment din ce ferma provine fiercare pui, din care hala, de la care statie de incubatie, din ce parinti. Practic, acest crotaliu este ca un certficat de nastere, «Puiul Fericit» fiind singurul din România care are un astfel de «certificat»” – a precizat Tatiana Cimpoeşu.
Puiul Fericit este disponibil, pe piata, sub forma de carcasa si piese transate: pulpe cu os, piept dezosat, aripioare si carne pentru ciorba, in retelele Carrefour, Real, Kaufland si in magazinele proprii Agricola. „Costul produsului este semnificativ mai mare decit al carcasei obisnuite – a mai spus vicepresedintele de la Agricola. Cresterea «Puiului Fericit» necesita conditii speciale: un mediu de viata cit mai apropiat de cel natural, pornind de la o rasa specializata mult mai rezistenta la conditiile mediului, o densitate redusa a puilor in adapost, un furaj care se apropie de cel folosit in gospodaria taraneasca si mult mai multa implicare umana, spre deosebire de cresterea puilor in regim industrial. Intentionam sa extindem, pentru cresterea «Puiului Fericit», parteneriatul cu mici fermieri, care trebuie sa indeplineasca obligatoriu aceleasi conditii de mediu prietenos si grija pentru lucrul bine facut” – a mai spus Tatiana Cimpoesu.
Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.
Lasă un răspuns