Vom avea căldură la iarnă în apartamente? Anotimpul rece se aproprie, iar punctele termice încă nu și-au găsit stăpînul care să le pregătească pentru funcționare. De asemenea, datoriile foarte mari acumulate de asociațiile de locatari și agenții economici față de CET și Termloc reprezintă un alt motiv serios de îngrijorare, alături de prețul extrem de ridicat al gigacaloriei. Care este părerea băcăuanilor în această privință, citiți în cele ce urmează.
Viorica Spătaru, 48 de ani, pensionată pe caz de boală: „N-avem apă caldă de cinci luni, cum să nu-mi fac probleme pentru la iarnă?! Mulți se debranșează și-și fac contorizare proprie, fac o cheltuială odată, dar apoi nu mai plătesc milioane la întreținere pe timpul iernii și să rămînă fără să aibă apă caldă și căldură. Sora mea stă pe Banca Națională și are apă caldă și vara. Merg la ea să fac baie, pentru că, unde stau eu, locatarii au datorii mari la întreținere și nu știu ce se vor face la iarnă”.
Maria Mihăilă, 49 de ani, pensionară pe caz de boală: „Am centrală proprie de apartament și am scăpat de orice probleme, așa că nu-mi fac griji de cum va fi la iarnă. Am recurs la o investiție de acest gen tocmai pentru a nu mai plăti întreținerea atît de mult și fără să avem apă caldă și căldură”.
Maria Măriuț, 45 de ani, confecționer: „Am centrală și am scăpat de toate grijile legate de întreținere. Mi-am pus centrală pentru că aproape toți vecinii au și sînt foarte mulțumiți. Cred că e o investiție care a meritat, mai ales că acum iarna plătesc foarte puțin comparativ cu anii din urmă, cînd eram racordată la rețeaua centralizată și plăteam aproape dublu”.
Mariana Sîrghi, 35 de ani, stenodactilograf: „La Ura, zona în care locuiesc, am probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic. Avem datorii foarte mari la întreținere chiar și acum și nu știu cum le vom putea achita. Grija zilei de mîine nu o pot purta din cauza zilei de azi, deci mă gîndesc cum să trăiesc azi și apoi mai tîrziu”. (A consermnat Alina TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns