Conviețuirea la bloc presupune acceptări și renunțări. Aici, mai mult decît oriunde, este valabilă zicala „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!” Relațiile dintre colocatari trebuie să fie unele de „conviețuire pașnică”, nu de șicane și orgolii. Amenzile pe care le aplică sectoriștii celor ce perturbă liniștea publică, mai ales la vreme de seară, demonstrează că lucrurile nu stau chiar așa. Vă regăsiți în astfel de personaje? Prin ce mijloace credeți că pot fi aduși „la adevăr” cei recalcitranți? Vă prezentăm cîteva din soluțiile sugerate de băcăuani.
Valeria Juncu, 64 de ani, pensionară: „Păi, cred că persoanele care fac scandal ar trebui amendate. La mine în bloc nu sînt probleme de acest gen. Sîntem uniți și, în plus de asta, nimeni nu s-ar preta la așa ceva pentru că sînt numai profesori, învățători, oameni intelectuali”.
Ion Negurici, 51 de ani, administrator: „Dacă amenzile nu-i pot potoli, atunci să-i pună să muncească în folosul comunității. Și la noi pe scară mai avem cîțiva scandalagii, dar cînd au chef de ceartă, nu-i băgăm în seamă și se liniștesc. Părerea mea este că de la băutură pornește totul”.
Elena Bidiu, 63 de ani, pensionară: „Chiar nu știu ce să vă spun. Noi nu avem probleme de genul ăsta pe scară. Probabil, acestor persoane le trebuiesc date amenzi mari și, la cît de grea este viața din ziua de azi, așa se liniștesc”.
Angela Salahoru, 33 de ani, casnică: „Într-adevăr, sînt oameni între oameni într-o scară de bloc. La noi, nu au fost și nici nu sînt astfel de cazuri. Dacă, totuși, există și astfel de persoane – și cred că există – aceștia trebuie avertizați, iar dacă se repetă să fie amendați. Cred că doar așa pot fi potoliți”. (A consemnat Geanina ISTRATE)
Lasă un răspuns