Noul cod poștal, intrat în vigoare de la 1 mai a.c., are drept principală rațiune optimizarea distribuirii trimiterilor poștale, în sensul rapidității și exactității distribuirii corespondenței. De la 4 cifre, cîte avea pînă acum, Codul a trecut la șase, simbolizarea fiind extinsă, de la localități, la străzi și secțiuni de străzi. E mai complicat? E mai simplu? Practica îl va confirma sau invalida. Ce cred băcăuanii despre noul cod poștal, cum este el primit, am încercat să aflăm din ancheta noastră redacțională de astăzi.
Mihai Coțan, 48 de ani, șomer: „Pentru mine nu contează. Nu am auzit pînă acum că s-a schimbat codul poștal. Nu mă incomodează, chiar dacă mai trimit ceva scrisori în Craiova”.
Toader Urzică, 55 de ani, șomer: „Cred că este mai complicat decît era înainte, dar cred că este mai bine așa. Am să mă conformez și eu noului Cod Poștal. De fapt, nu am încotro. S-ar putea să fie bine sau nu”.
Elena Urzică, 53 de ani, casier la Of. P.: „Ideea principală este bună și spun asta pentru că sînt în temă cu acest subiect. Lucrez la un oficiu poștal și această schimbare a Noului Cod Poștal are și o motivație și anume: dacă un om care trimite un plic undeva și are un scris care nu se înțelege prea bine, în urma codului, dacă nu înțelegem adresa, știm unde trebuie să ajungă acel plic. La Oficiile Poștale, cetățenii pot găsi broșurile cu codurile și contracost, dar și gratuit. Recunoaștem că este mai complicat, dar este mult mai sigur. Multă lume s-a speriat, dar îi asigurăm că nu au motiv”.
Viorica Bordoș, 35 de ani, ospătar: „Nu am auzit de această schimbare, dar nu cred că pe mine m-ar afecta în vreun fel. E mai complicat poate, nu știu ce să vă spun”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns