Locurile de odihnă veșnică ale băcăuanilor sînt bîntuite, mai ales după-amiaza și în zilele de sărbători, de bande de huligani care profanează morminte, rup flori, îi deranjează pe cei ce vin să se reculeagă aici. Ce instituții ale municipalității ar trebui să se implice pentru reinstaurarea ordinii și liniștei?
Anonim 1: „Pentru a se evita astfel de situații, cred că cel mai bine ar fi să existe pază în Cimitirul Central, asigurată de o firmă specializată în acest scop, pentru a putea fi tras cineva la răspundere cu ceea ce se-ntîmplă într-un astfel de loc. Am auzit mai mereu de tot felul de cazuri de acest gen, dar, pînă acum, nimeni nu a răspuns pentru faptele sale”.
Maria Marcoci, 52 de ani, pensionară: „Am citit în presa locală de tot felul de acte de vandalism care se petrec în cimitire, dar nimeni nu face nimic. Înainte erau oameni de pază, dar parcă nici ei nu-și făceau datoria așa cum trebuie”.
Anonim 2: „Oamenii ar trebui să fie de mai bună credință. Nu neapărat trebuie să se ajungă la o instituție care să se implice în astfel de cazuri. Nici Poliția, nici Primăria nu ar da rezultate mai bune. Ar trebui să se implice mai mult oamenii, cetățenii orașului”.
Anonim 3: „Nu cunosc, n-am auzit de astfel de cazuri, asta pentru că nu sînt din Bacău și stau de foarte puțin timp aici. Cei ce fac asta sînt infractori sau oameni fără credință, iar răspunderea o poartă Administrația Cimitirului”.
Maria Răchitaru, 72 de ani, pensionară: „Eu lucrez în cimitir și am întîlnit des astfel de cazuri. Sînt foarte mulți care nu au nici un rost pe lume și vin aici să facă scandal, să fure, fac foarte multe lucruri rele și lipsite de credință. Nu vin să aprindă o lumînare, ci să fure tot ceea ce se poate fura. Au sustras pînă și cada în care spăl covoarele din capelă. Trebuie pază asigurată de agenți, dar care să-și facă datoria cum trebuie, fără să păzească doar poarta. Parcă lucrurile merg mai rău de cînd s-a trecut Cimitirul în administrația unei firme private”. (A consemnat Alina Tănăsescu)
Lasă un răspuns