Parcurile de joacă pentru copiii se află în mare suferință. Sînt puține, improvizate și prost dotate: instalații vechi, uzate, demontate și care prezintă serioase pericole de accidentare. Edilii urbei nu găsesc soluții pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea locurilor de agrement destinate copiilor. Nu sînt bani. Nu dispunem de terenuri. Iată explicațiile servite, dar pe care nu le mai crede nimeni. Dumneavoastră ce părere aveți? Iată răspunsurile pe care le-am consemnat în cadrul anchetei noastre de astăzi la Bacău și Onești.
Valeria Popescu, 57 de ani, cadru didactic: „Este adevărat că aceste spații de joacă pentru copii ori lipsesc cu desăvîrșire, ori dacă există sînt practic deteriorate încît nici nu poți să le folosești. Poate că ăsta e un motiv pentru care copii noștri se joacă în fața blocurilor și mai zgîrîie o mașină, mai sparg un geam”.
O. M., 46 de ani, cadru didactic: „Ar trebui ca municipalitatea să fie mai implicată și în aceste acțiuni de amenajare a unor spații de agrement pentru copii. Copilul este centrul de atenție al adultului, dar acest lucru riscă să nu mai fie așa. Mai multe locuri de acest gen ar indicate pentru orașul nostru, sau măcar unul mare și bun, bine utilat”.
Lenuța Burcă, 53 de ani, învățătoare: „Grija pentru copii noștri ar trebui să implice mai multă responsabilitate și din partea edililor. În parc doar pot să merg cu nepoții, pentru că în alte parte n-am unde să-i duc”.
Terizia Scorțanu, 38 de ani, șomeră: „Să contribuim cu toții pentru amenajarea acestor spații de joacă pentru copii, să nu așteptăm numai de la primărie, să fim și noi, părinții, mai implicați. Pentru că n-au un astfel de loc, fetițele mele de 11, respectiv 13 ani, sînt nevoite să stea mai mult în casă”. (A consemnat alina TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns